Controle profiel

In de Backoffice van Controlboxx is het mogelijk om een controle profiel te uploaden (zie Documenttypes). Deze wordt gebruikt voor de controle van de publicatie en de terugkoppeling naar de besteller in het geval het gebruikte bestanden niet of niet helemaal voldoet aan de eisen.
Hiervoor hebben we een default controle profiel beschikbaar die als bijlage te vinden is onderaan dit artikel. Hieronder wordt uitgelegd hoe het controle profiel naar wens aangepast kan worden.

Mededelingen

De mededelingen worden getoond wanneer er een bestand is geüpload en deze niet of niet volledig voldoet aan de eisen. In het default controle profiel staan standaard meldingen. Deze kunnen echter naar wens aangepast worden door de zwarte tekst aan te passen.

Er zijn drie soorten meldingen:

Foutmelding (Error)
Als er een foutmelding wordt gegeven, kan de besteller niet verder met zijn bestelling.
MessageType=”Error”

Waarschuwing (Warning)
Bij een waarschuwing moet de besteller eerst akkoord geven voordat de bestelling kan worden voltooid.
MessageType=”Warning”

Goed (Valid)
Goedgekeurde bestelling kan direct worden voltooid.
MessageType=”Valid”

Formaat

Zo wordt het formaat van een pdf gecontroleerd op hoogte en breedte.
  1.     <!--Hoogte document-->
  2.     <RuleSet ID=”Height”>
  3.       <Rule Value=”{height}” Operator=”LessThen” MessageType=”Warning”>Het document is lager.</Rule>
  4.       <Rule Value=”{height}” Operator=”GreaterThen” MessageType=”Warning”>Het document is hoger.</Rule>
  5.     </RuleSet>

6.     <!--Breedte document-->
  7.     <RuleSet ID=”Width”>
  8.       <Rule Value=”{width}” Operator=”LessThen” MessageType=”Warning”>Het document is smaller.</Rule>
  9.       <Rule Value=”{width}” Operator=”GreaterThen” MessageType=”Warning”>Het document is te breder.</Rule>
  10.     </RuleSet>

Bleed

Dit is om te controleren of het document rondom aflopend is gemaakt.
  1.     <!--Hoogte afloop-->
  2.     <RuleSet ID=”BleedHeight”>
  3.       <Rule Value=”bright” Operator=”LessThen” MessageType=”Warning”>Het document bevat minder of geen afloop aan de rechterzijde.</Rule>
  4.        <Rule Value=”bleft” Operator=”LessThen” MessageType=”Warning”>Het document bevat minder of geen afloop aan de linkerzijde.</Rule>
  5.     </RuleSet>
  6.     <!--Breedte afloop-->
  7.     <RuleSet ID=”BleedWidth”>
  8.       <Rule Value=”btop” Operator=”LessThen” MessageType=”Warning”>Het document bevat minder of geen afloop aan de bovenzijde.</Rule>
  9.       <Rule Value=”bbottom” Operator=”LessThen” MessageType=”Warning”>Het document bevat minder of geen afloop aan de onderzijde.</Rule>
  10.     </RuleSet>

Fonts

Hier wordt gecontroleerd of de fonts die in het document worden gebruikt ingesloten zijn.

Bij fonts wordt vaak gekozen voor een Error. De besteller kan de bestelling dan niet afronden.

1.     <!--Zijn alle fonts ge-embed?-->
  2.     <RuleSet ID=”FontsEmbedded”>
  3.       <Rule Value=”False” Operator=”Equals” MessageType=”Error”>Niet alle fonts zijn ingesloten.</Rule>
  4.     </RuleSet>

Resolutie

Het is mogelijk om  te controleren of de resolutie te hoog of te laag is.
De eerste regel controleer op de waarde 0 dit is voor vectoren en PDF's met alleen een tekst.

1.        <!--Resolutie-->
  2. <RuleSet ID=”Resolution”>
  3.       <Rule Value=”0” Operator=”equals” MessageType=”Valid”/>
  4.       <Rule Value=”150” Operator=”lessthenequals” MessageType=”Error”>De resolutie ‘{0}’ is te laag.</Rule>
  5.       <Rule Value=”300” Operator=”lessthenequals” MessageType=”Warning”>De resolutie ‘{0}’ is te laag.</Rule>
  6.     </RuleSet>
De waarde tussen de accolades {0} wordt ingevuld met de waarden uit de geüploade PDF.

PMS kleuren

Het document wordt hier gecontroleerd op aanwezigheid van PMS kleuren.
  1.     <!--Bevat  PMS-kleuren?-->
  2.     <RuleSet ID=”ContainsPMS”>
  3.       <Rule Value=”True” Operator=”Equals” MessageType=”Warning”>Het document bevat PMS-kleuren, deze zullen worden omgezet.</Rule>
  4.     </RuleSet>

Bevat CMYK/Fullcolor kleuren

Het document wordt hier gecontroleerd op aanwezigheid van CMYK kleuren.
  1.       <!--Bevat CMYK-kleuren?-->
  2.       <RuleSet ID=”IsFullColor”>
  3.       <Rule Value=”False” Operator=”Equals” MessageType=”Warning”>Het document is niet Fullcolor.</Rule>
  4.     </RuleSet>

RGB kleuren

Het document wordt hier gecontroleerd op de aanwezigheid van RGB kleuren.
  1.     <!--Bevat RGB-kleuren?-->
  2.     <RuleSet ID=”ContainsRGB”>
  3.       <Rule Value=”True” Operator=”Equals” MessageType=”Warning”>Het document bevat RGB-kleuren, deze zullen worden omgezet.</Rule>
  4.     </RuleSet>

Transparantie

Het document wordt hier gecontroleerd op aanwezigheid van transparantie.
  1.     <!--Bevat Transparantie?-->
  2.     <RuleSet ID=”ContainsTransparency”>
  3.       <Rule Value=”True” Operator=”Equals” MessageType=”Warning”>Het document bevat transparantie.</Rule>
  4.     </RuleSet>

Fullcolor specifieke kleur

Hier wordt het gebruik van een specifieke fullcolor gecontroleerd. In onderstaande voorbeeld op zwart (K).
  1.     <!--Bevat één van de CMYK-kleuren?-->
  2.     <RuleSet ID=”DeviceCMYK”>
  3.       <Rule Value=”K” Operator=”NotContainsMessageType=”Error”>Het document bevat geen zwart.</Rule>
  4.       <Rule Value=”C” Operator=”ContainsMessageType=”Error”>Het document bevat cyaan.</Rule>
  5.       <Rule Value=”M” Operator=”ContainsMessageType=”Error”>Het document bevat magenta.</Rule>
  6.       <Rule Value=”Y” Operator=”ContainsMessageType=”Error”>Het document bevat yellow.</Rule>
  7.     </RuleSet>

Aantal PMS kleuren

Het document wordt hier gecontroleerd op aanwezigheid van 2 PMS kleuren.

1.     <!--Bevat een aantal PMS-kleuren?-->
  2.     <RuleSet ID=”PMSColorCount”>
  3.       <Rule Value=”2” Operator=”GreaterThenMessageType=”Error”>Er zijn {0} PMS-kleuren gevonden.</Rule>
  4.       <Rule Value=”2” Operator=”EqualsMessageType=”Valid”>Er zijn {0} PMS-kleuren gevonden.</Rule>
  5.       <Rule Value=”2” Operator=”LessThenMessageType=”Error”>Er zijn {0} PMS-kleuren gevonden.</Rule>
  6.     </RuleSet>

Aantal CMYK kleuren

1.   <!--Bevat een aantal CMYK-kleuren?-->
  2.     <RuleSet ID=”CMYKColorCount”>
  3.       <Rule Value=”1” Operator=”GreaterthenequalsMessageType=”Valid”>Het document bevat CMYK-kleuren.</Rule>
  4.     </RuleSet>

Specifieke PMS kleuren

Het document wordt hier gecontroleerd op aanwezigheid van specifieke PMS kleuren.

1.     <!--Bevat specifieke PMS-kleuren?-->
  2.     <RuleSet ID=”PMS”>
  3.       <Rule Value=”Pantone Black COperator=”NotContainsMessageType=”Error”>Kleur Pantone Black C ontbreekt.</Rule>
  4.       <Rule Value=”Pantone Red 032 COperator=”NotContainsMessageType=”Error”>Kleur Pantone Red 032 C ontbreekt.</Rule>
  5.     </RuleSet>

Specifieke PMS en CMYK kleuren

Het document wordt gecontroleerd op een combinatie van specifieke PMS en CMYK kleuren.

1.         <!--Bevat specifieke PMS en CMYK-kleuren?-->
  2.         <RuleSet ID=”DeviceCMYK”>
  3.       <Rule Value=”K” Operator=”NotContainsMessageType=”Error”>Het document bevat geen zwart.</Rule>
  4.       <Rule Value=”C” Operator=”ContainsMessageType=”Error”>Het document bevat cyaan.</Rule>
  5.       <Rule Value=”M” Operator=”ContainsMessageType=”Error”>Het document bevat magenta.</Rule>
  6.       <Rule Value=”Y” Operator=”ContainsMessageType=”Error”>Het document bevat yellow.</Rule>
  7.     </RuleSet>
  8.     <RuleSet ID=”PMS”>
  9.       <Rule Value=”Pantone Reflex Blue COperator=”NotContainsMessageType=”Error”>Het document bevat geen Pantone Reflex Blue C.</Rule>
  10.     </RuleSet>

CMYK en een specifieke PMS kleur

Het document wordt gecontroleerd op aanwezigheid van CMYK en een specifieke PMS kleur.

1.      <!--Bevat specifieke PMS CMYK-kleuren?-->
  2.       <RuleSet ID=”CMYKColorCount”>
  3.       <Rule Value=”1” Operator=”GreaterthenequalsMessageType=”Valid”>Het document bevat CMYK-kleuren.</Rule>
  4.     </RuleSet>
  5.     <RuleSet ID=”PMS”>
  6.       <Rule Value=”Pantone 647 COperator=”NotContainsMessageType=”Error”>Het document bevat geen Pantone 647 C.</Rule>
  7.     </RuleSet>

Overdruk

Het document wordt gecontroleerd op aanwezigheid van overdruk.

1.        <!--Overdruk-->
  2.       <RuleSet ID=”ContainsOverprint”>
  3.       <Rule Value=”trueOperator=”EqualsMessageType=”Error”>Het document bevat overdruk.</Rule>
  4.     </RuleSet>

Cutcontour

Het document wordt gecontroleerd op aanwezigheid van cutcontour.

1.       <!--Cutcontour-->
  2.       <RuleSet ID=”ContainsCutContour”>
  3.       <Rule Value=”trueOperator=”NotEqualsMessageType=”Error”>Het document bevat geen cutcontour.</Rule>
  4.     </RuleSet>

Kisscontour

Het document wordt gecontroleerd op aanwezigheid van kisscontour.

1.      <!--Kisscontour-->
  2. <RuleSet ID=”ContainsKissContour”>
  3.       <Rule Value=”trueOperator=”NotEqualsMessageType=”Error”>Het document bevat geen kisscontour.</Rule>
  4.     </RuleSet>

Lagen

Het document wordt gecontroleerd op aanwezigheid van specifieke lagen.

1.   <!--Bevat een specifieke Lagen-->
  2. <RuleSet ID=”Layers”>
  3.       <Rule Value=”Indruk” Operator=”ContainsMessageType=”Error”>Het document bevat een laag NL.</Rule>
  4.     </RuleSet>

White

Het document wordt gecontroleerd op aanwezigheid van wit.

1.     <!--Bevat wit-->
  2.       <RuleSet ID=”ContainsWhiteSeparator”>
  3.       <Rule Value=”trueOperator=”EqualsMessageType=”Warning”>Kleur wit is aanwezig.</Rule>
  4.     </RuleSet>

PageCount

Het aantal pagina's tellen en controleren.
Aantal wordt in de metadata of voor externe shop in de URL meegestuurd.
  1.     <!--Aantal pagin's-->
  2.       <RuleSet ID=”PageCount”>
  3.       <Rule Value={PageCount}" Operator="GreaterThen" MessageType="Error">Er zijn {0} pagina's gevonden. Dit komt niet overeen met het vooraf gekozen aantal pagina's.</Rule>
  4.     </RuleSet>
  5.  <RuleSet ID=”PageCount”>
  6.       <Rule Value=”{PageCount}" Operator="LessThen" MessageType="Error">Er zijn {0} pagina's gevonden. Dit komt niet overeen met het vooraf gekozen aantal pagina's.</Rule>
  7.     </RuleSet>