Dynamic Templates

Het is mogelijk om een Controlboxx product te voorzien van een voorbeeld inrichting zoals met tekst, achtergrondkleur en/of afbeelding. De besteller krijg dan een opgemaakt product te zien als voorbeeld of inspiratie dat hij/zij vervolgens kan aanpassen.

Een dynamisch template aanmaken

Om een dynamisch template te maken, klik op 'Nieuw'. Nu wordt er een venster geopend.
Vul hier de velden in. Alle velden moeten ingevuld worden.

Naam
Vul hier een naam van het dynamische template in. Deze naam is straks nodig voor de koppeling met onze webshop. Ook kan deze naam gebruikt worden in een URL voor een externe koppeling.
Deze naam wordt alleen voor de koppeling gebruikt en niet aan de besteller getoond.

Aantal pagina’s
Vul hier het aantal pagina’s in waaruit de publicatie moet bestaan (maximaal 8 pagina’s).

Hoogte en breedte
Vul hier het afgewerkte formaat in; bijvoorbeeld een A4 staand is 297 x 210 mm.
Let op
Deze maten moeten in onze shop overeenkomen met de metadata.
Bij een externe omgeving moeten deze maten exact in de URL meegestuurd worden.

Afloop links, rechts, boven en onder
Vul hier in hoeveel mm bleed er nodig is voor deze publicatie.
De bleed wordt als een rode rand getoond bij de publicatie.

Zijn alle velden ingevuld, klik dan op de button 'Aanmaken'.
Nu wordt de editor geopend met 2 lege pagina en kan met de opmaak begonnen worden.
In onderstaand voorbeeld is gekozen voor een dubbelzijdig kaartje.

Voor de voorkant van het kaartje is de tekst "Welkom in Hilversum" en een achtergrond afbeelding toegevoegd.

Voor de achterkant van het kaartje is een achtergrond afbeelding toegevoegd.

De namen van het dynamische template en het documenttype moet voor onze shop meegeven worden in de metadata van de shop/portal.

Voor een externe shop moet de naam van het dynamische template samen met het documenttype meegegeven worden in de URL. Vink in dat geval ook het vakje voor het meesturen in de URL aan bij de metadata.

Wanneer de besteller in de shop zit en het product gaat personaliseren, dan zal de editor als volgt worden geopend:

Een dynamisch template bewerken

Om een template aan te passen, selecteer de template en klik op 'Bewerken'. De editor wordt geopend met de gegevens die eerder waren opgeslagen (met afbeelding/tekst).

Een dynamisch template verwijderen

Om een template te verwijderen, selecteer de te verwijderen template en klik op 'Verwijderen'.