Scheidingsteken

Met scheidingstekens kunnen speciale tekens tussen web velden worden geplaatst. Bijvoorbeeld een bullet tussen telefoonnummer en mobielnummer.
De besteller vult een telefoonnummer en een mobielnummer en krijgt automatische een bullet geplaatst tussen deze twee velden:
030 324 22 45 • 06 52 60 53 78

Standaard worden een aantal scheidingstekens meegeleverd.
De tekens beginnend met een slash en tussen vierkante haken (/[ ]) zijn voorgedefinieerde codes voor de generator en kunnen niet zelf aangemaakt worden.

Scheidingsteken aanmaken

Klik op 'Nieuw' onderaan de linker kolom.
Geef een naam in (bijvoorbeeld "Bullet").
Vul bij waarde het teken in (bijvoorbeeld "•").
Klik op 'Opslaan'.
Nu is het scheidingsteken klaar voor gebruik bij het inrichten van een publicatie.

Overzicht codes

De codes in onderstaande tabel kunnen naar wens worden toegevoegd.

Waarde
Enter
/[r]
Dubbele enter
/[r]/[r]
Einde kader
^R
Em-spatie
(kopieer de spatie vanuit InDesign in het veld)
En-spatie
(kopieer de spatie vanuit InDesign in het veld)
Soft return
/[b]
Tab
/[tab]
Variabele witregel
/[e]
Dubbele spatie
/[ds]
Indentatie
/[i]
Non breaking space
/[s]
Figure space
/[fs]
Quarter space
/[qs]
Liggend streepje
/[y]
Tekst uitlijning links
/[al]
Tekst uitlijning centraal
/[am]
Tekst uitlijning rechts
/[ar]
Tekst uitlijning over hele regel
/[aj]