Gebruikers (beheerder)

Deze pagina wordt gevoed met gebruikers die op de Klanten pagina zijn aangemerkt als "Administrator". Het is niet mogelijk op deze pagina zelf gebruikers toe te voegen. Klanten die "Administrator" zijn kunnen rechten toegewezen krijgen buiten de frontoffice van de webshop.

common roles

Beheerder/Administrator

Deze rol maakt de Backoffice knop in de webshop zichtbaar in het accountmenu of, wanneer deze is ingesteld, in het aangepaste menu. Er zullen nog wel extra rollen toegevoegd moeten worden om toegang te krijgen tot de pagina's in de Backoffice. Deze kunnen bij 'backoffice roles' en 'docuboxx roles' worden ingericht.

In de frontoffice is op de product pagina's een extra button te zien met een vraagteken. Wanneer hierop wordt geklikt kan hij/zij de opbouw van de prijs van het product zien.

Gebruiker/User

Wanneer een gebruiker extra rechten nodig heeft in de frontoffice van de webshop, maar geen toegang tot de backoffice, dan kan deze rol toegekend worden in combinatie met een rol die geen relatie heeft tot de backoffice, zoals de Productmanager rol.

backoffice roles

Hier kunnen de rollen toegevoegd worden die betrekking hebben tot de backoffice. De volgende rollen zijn beschikbaar:

Winkelinformatie/Shop Information

Deze rol geeft de gebruiker toegang tot de Winkelinformatie pagina.

Internationaal/International

Deze rol geeft de gebruiker toegang tot de Internationaal pagina.

Instellingen/Settings

Deze rol geeft de gebruiker toegang tot de Instellingen pagina.

Bestellingen/Orders

Deze rol geeft de gebruiker toegang tot de Rapportages pagina en de Bestellingen pagina.

Categorieën

Deze rol geeft de gebruiker toegang tot de Categorieën en Producten pagina, de Filter Categorieën pagina en de Productie Schema's pagina.

Producten

Deze rol geeft de gebruiker toegang tot de Categorieën en Producten pagina, de Filter Categorieën pagina en de Productie Schema's pagina.

Afleveren/Logistics

Deze rol geeft de gebruiker toegang tot de Afleveren pagina.

Leveranciers/Suppliers

Deze rol geeft de gebruiker toegang tot de Leveranciers pagina.

Producenten/Manufacturers

Deze rol geeft de gebruiker toegang tot de Producenten pagina.

Klanten/Customers

Deze rol geeft de gebruiker toegang tot de Klanten pagina.

Groepen/Groups

Deze rol geeft de gebruiker toegang tot de Groepen pagina.

Coupons

Deze rol geeft de gebruiker toegang tot de Coupons pagina.

Interfaces

Deze rol geeft de gebruiker toegang tot de Interfaces pagina.

Gebruikers/Users

Deze rol geeft de gebruiker toegang tot de Gebruikers pagina.

Aangepast menu/Main Menus

Deze rol geeft de gebruiker toegang tot de Aangepast menu pagina.

Verzamelfactuur/Collective Invoice

Deze rol geeft de gebruiker toegang tot de Verzamelfactuur pagina.

Financiën/Finance

Een gebruiker met deze rol krijgt een

Klant documenten

Deze rol geeft de gebruiker toegang tot de Klant documenten pagina.

Catalogusbeheer/Catalogi

Deze rol geeft de gebruiker toegang tot de Catalogusbeheer pagina.

Budgetten

Deze rol geeft de gebruiker toegang tot de Budgetten pagina.

webshop roles

Productmanager

Deze rol kan gebruikt worden om via de front-end producten te beheren.
Bij de Product Details pagina zijn er enkele acties extra beschikbaar voor de gebruiker met deze rol:
  1. Wijzigen van product details zoals naam, omschrijving en metadata
  2. Een document maken als product (dit is alleen het geval voor Docuboxx Generator artikelen - hierbij kan een POD document gemaakt worden op basis van een Generator product)
  3. Product (on-)zichtbaar maken voor andere gebruikers (alleen bij POD producten die gemaakt zijn van een Docuboxx Generator artikel)
  4. Dupliceren van een product - dit neemt alle bestanden, opties en rechten over van het gekopieerde product (alleen bij POD producten die gemaakt zijn van een Docuboxx Generator artikel)

Catalogus manager

Deze rol kan gebruikt worden om gebruikers die niet in de Backoffice hoeven te kunnen aan de voorkant van de shop of portal de catalogus bij te werken. Naast de thumbnail en lijst view is er een extra view beschikbaar voor gebruikers met deze rol: de catalogus view kan geopend worden door op het €-icoon te klikken.

De gebruiker ziet in de catalogus view de inkoop- en verkoopprijzen en de productprijs.

De gebruiker kan alleen de productprijs op deze pagina aanpassen door middel van het bedrag rechtstreeks aan te passen of door een korting (bv "-5,00%") of toeslag (bv 10,00%) toe te voegen. Ook kan de gebruiker via een checkbox de producten toevoegen aan of verwijderen uit de catalogus van zijn/haar groep(en). De aanpassingen die hier worden gedaan worden ook gereflecteerd in de catalogus pagina in de Backoffice voor de respectievelijke groep.

Voorraadbeheerder

Voorraadbeheerders kunnen voor een product een voorraad bijbestellen zonder daadwerkelijk een echte bestelling te hoeven plaatsen. Een gebruiker met deze rol ziet op de productpagina een extra knop voor het bijbestellen van voorraad waarbij hij/zij een aantal in kan vullen.

Wanneer op 'Productieorder plaatsen' wordt geklikt kan in de dan geopende popup een referentie en het aantal ingevuld worden.

Voor de werking is een juiste configuratie benodigd.

Document Editor

In het geval een document is aangemaakt als product (zie Productmanager rol), dan kan een gebruiker met de Document Editor rol ook het document wijzigen zoals een productmanager dat kan. De gebruiker kan het echter niet helemaal afronden, maar alleen de wijzigingen opslaan. Een productmanager kan vervolgens de wijzigingen controleren en de wijziging alsnog genereren.

Voor de werking is een juiste configuratie benodigd.

docuboxx roles

Publicaties/Publication manager
Deze rol geeft de gebruiker toegang tot de Publicaties pagina.

Publicatiesoorten/Publication type manager

Deze rol geeft de gebruiker toegang tot de Publicatiesoorten pagina.

Set publication manager

Voor een Generator product wordt een extra knop getoond ([Gebruik als voorbeeld]) na de generatie waarmee de gegenereerde publicatie als afbeelding opgeslagen kan worden en getoond wordt bij het product in de shop.

Sjabloon/Template manager

Deze rol geeft de gebruiker toegang tot de Sjabloon pagina.

Formaten en Scheidingstekens/Field designer

Deze rol geeft de gebruiker toegang tot de Formaten pagina en de Scheidingsteken pagina.

Afbeeldingslijsten/Image list manager

Deze rol geeft de gebruiker toegang tot de Afbeeldingslijsten pagina.

Selectielijsten/Selection list manager

Deze rol geeft de gebruiker toegang tot de Selectielijsten pagina en de Datalijsten pagina.

Bedrijven/Company manager

Deze rol geeft de gebruiker toegang tot de Bedrijven pagina.

Bedrijven - Vestigingen/Office manager

Dit is een onderdeel van bedrijven. Wanneer Bedrijven is aangevinkt moet deze ook worden aangevinkt.

Bedrijven - Afdelingen/Department manager

Dit is een onderdeel van bedrijven. Wanneer Bedrijven is aangevinkt moet deze ook worden aangevinkt.

Batch manager

Als er voor een publicatie is aangegeven dat een batch uitvoer mogelijk is, dan is er voor de gebruiker een extra knop aanwezig in de webshop bij het inrichten van een publicatie wanneer deze rol toegewezen is. Meer informatie over batch uitvoer is te vinden bij Publicaties.

Vragen en feedback

Zijn er nog vragen of feedback? Neem dan contact met ons op: Professional Services.