Sjabloon

Sjabloon


Hier kunnen de InDesign templates (sjablonen) worden geĆ¼pload, gedownload en gestructureerd worden opgeslagen in mappen. Het is mogelijk om mappen en sub-mappen aan te maken waarin de sjablonen geplaatst kunnen worden.
De mappen structuur waar de sjablonen inkomen kunnen op elke gewenste manier worden ingedeeld; bijvoorbeeld op bedrijfsniveau en/of sjabloonsoorten.

In het linker gedeelte van het scherm staat een overzicht van alle mappen met de daar onderliggende sub-mappen. Door op het + voor de hoofdmap te klikken worden de onderliggende sub-mappen getoond.
In het rechter gedeelte van het scherm staat een overzicht van alle sjablonen die zich bevinden in de geselecteerde map.

Een sjabloonmap aanmaken

Om een nieuwe map, of hoofdmap, aan te maken, selecteer de root '/' en klik onderaan op nieuwe map. Onderaan de pagina kunt u de naam van de map invoeren. Door op 'Opslaan' te klikken wordt de map met de ingevoerde naam aangemaakt.
Wilt u een submap aanmaken, selecteer dan de betreffende hoofdmap en klik onderaan op nieuwe map. Wederom kan onderaan de pagina een naam ingegeven worden. Door op 'Opslaan' te klikken wordt de submap met de ingevoerde naam aangemaakt. De mappenstructuur is automatisch alfabetisch geordend.

Een nieuw sjabloon uploaden

Selecteer een map of sub-map waarin het sjabloon geplaatst moet worden
Klik bij het rechter venster onderaan op 'Nieuw.


Klik op 'Bestand kiezen' en selecteer het zip pakketje (InDesign) dat u wilt uploaden naar deze map.
Klik vervolgens op 'Opslaan'. Nu wordt het pakketje uitgepakt en het inDesign bestand getoond.

Een sjabloon downloaden

Zoek en selecteer het sjabloon dat u wilt downloaden. Klik op 'Download', selecteer of het bestand geopend of opgeslagen zal moeten worden en klik op 'OK'. Nu wordt het zip pakketje gedownload. In het geval van het openen van het bestand, dan zal deze in de Temp folder worden geplaatst en is de Verkenner geopend. In het geval van opslaan van het bestand, dan is het bestand te vinden bij Downloads.

Verwijderen van een sjabloon

Zoek en selecteer het sjabloon dat u wilt verwijderen. Klik op 'Verwijderen'.
Wanneer het sjabloon nog gekoppeld is aan een publicatie, dan kan deze niet verwijderd worden en krijgt u hiervan een melding:


Vragen en feedback

Zijn er nog vragen of feedback neem dan contact met ons op: Professional Services.




    • Related Articles

    • Documenttypes

      Een documenttype is een verzameling van opdrachten die meegestuurd worden in een URL voor het aanroepen van een product. Een documenttype bestaat uit: Naam Template Schaalfactor Kleurruimte Controle profielen Jobopties (preset) Overige opties Een ...
    • Publicaties

      Een publicatie is een variabel webshop product uit de Generator. Dit kunnen bijvoorbeeld visitekaartjes of nieuwsbrieven zijn. Met de publicaties kunnen velden aangemaakt worden die de gebruiker in moet vullen waarbij er restricties gegeven kunnen ...
    • Hoe werken de Zoek en Vervang velden?

      Voor Docuboxx Generator producten kunnen Zoek en Vervang velden aangemaakt worden in het InDesign template door middel van vierkante haakjes met een herkenbare naam toe te voegen. Deze velden kunnen, bij het bestellen, voor variabele invoer gebruikt ...
    • Dynamic Templates

      Het is mogelijk om een Controlboxx product te voorzien van een voorbeeld inrichting zoals met tekst, achtergrondkleur en/of afbeelding. De besteller krijg dan een opgemaakt product te zien als voorbeeld of inspiratie dat hij/zij vervolgens kan ...
    • Interfaces

      Het is mogelijk om een interface aan te maken voor een specifieke groep met klanten. De pagina toont een selectielijst met aanwezige interfaces. Standaard is Default geselecteerd. De interface Default wordt getoond als een nog niet geregistreerde ...