Hoe werken de Zoek en Vervang velden?

Hoe werken de Zoek en Vervang velden?





Voor Docuboxx Generator producten kunnen Zoek en Vervang velden aangemaakt worden in het InDesign template door middel van vierkante haakjes met een herkenbare naam toe te voegen. Deze velden kunnen, bij het bestellen, voor variabele invoer gebruikt worden zonder dat daar aparte velden voor hoeven worden aangemaakt. Dit kan dus direct in het InDesign template. 

Voorbeeld template

In het InDesign template zullen de teksten gewoon in de template blijven staan, maar waar de tekst variabel is moet een zoek en vervang label geplaatst worden zoals in het voorbeeld hieronder.
Een label is de tekst tussen de vierkante haken. De labels worden vervolgens vervangen door de tekst die door de besteller is ingevuld in het webveld.



Publicatievelden beheren

Wanneer er in het InDesign template labels zijn toegevoegd, dan kunnen deze ingericht worden bij de Publicaties onder 'Publicatievelden beheren'. De publicatievelden die nu gebruik kunnen maken van deze zoek en vervang labels zijn:
  1. Tekstveld
  2. Lijstveld
  3. E-mailveld
  4. Telefoon- of Faxveld (kan alleen gebruik maken van de nationale formatering)

Aanmaken van Zoek/vervang veld

Tekstveld - voorbeeld

Maak een nieuw publicatieveld aan geeft deze een naam. Selecteer bij 'Zoek/vervang' het label dat aan het publicatieveld gekoppeld moet worden (de lijst laat alle labels zien die in het InDesign template zijn meegegeven, met uitzondering van de al toegewezen labels).





Lijstveld - voorbeeld

Maak een nieuw publicatieveld aan geeft deze een naam. Selecteer bij 'Zoek/vervang' het label dat aan het publicatieveld gekoppeld moet worden.



In deze lijst (zoek/vervang) worden alleen de nog niet gekoppelde labels getoond. Het label 'functie' wordt, in het voorbeeld, niet getoond gezien deze al eerder aan het publicatieveld (tekstveld) is gekoppeld.

Labels mogen overigens wel meerder keren voorkomen in de tekst zie voorbeeld bovenaan dit artikel label [contactpersoon]. Ze zullen dan wel dezelfde inhoud hebben die door de besteller voor dat zoek en vervang veld is ingegeven.

Voor het E-mailveld en het Telefoon- of Faxveld gelden dezelfde instructies.

Basisvelden

De andere mogelijkheid om gebruik te maken van Zoek/vervang labels zijn de basisvelden die ook bij Publicaties ingericht kunnen worden. De Zoek/vervang functie is beschikbaar voor de volgende basisvelden:
  1. Datalijstvelden
  2. Metadatavelden
  3. Bedrijf-, vestiging- en afdelingvelden
  4. Gebruikers-, en adresvelden 
Het toewijzen van Zoek/vervang labels is hetzelfde als bij de publicatievelden.



Publicatie inrichten



Nadat de labels gekoppeld zijn aan de velden zullen de publicatievelden aan een kader gekoppeld moeten worden bij 'Publicatie inrichten'. 

De labels in het document worden vervangen door de inhoud van een publicatieveld.
Bij het vervangen van de tekst blijft de opmaak bewaard; het koppelen van een alineastijl bij het inrichten heeft daar geen invloed op.

De volgorde van de publicatievelden is niet belangrijk. 
Docuboxx Generator vervangt de labels in de volgorde van de labels uit het template.




Aandachtspunten
1. Ieder ‘Label’ is uniek binnen een publicatie (één veld kan toegewezen worden aan één ‘Label’);
2. Bij het genereren van de PDF worden ongebruikte ‘Labels’ uit het document gefilterd (vervangen door een lege tekst);
3. Zoek/vervang is enkel beschikbaar voor de interactieve invoer;
4. Bij het zoeken/vervangen m.b.v. een telefoon- of faxveld zal altijd de nationale formatering toegepast worden;
5. Zoek/vervang is niet beschikbaar voor RichTextFields;
6. Zoek/vervang is niet beschikbaar voor Afbeeldingsvelden.



Vragen en feedback

Zijn er nog vragen of feedback neem dan contact met ons op: Professional Services.

    • Related Articles

    • Publicaties

      Een publicatie is een variabel webshop product uit de Generator. Dit kunnen bijvoorbeeld visitekaartjes of nieuwsbrieven zijn. Met de publicaties kunnen velden aangemaakt worden die de gebruiker in moet vullen waarbij er restricties gegeven kunnen ...
    • Hoe richt ik RTF velden in voor een publicatie?

      In een publicatie is het mogelijk een RTF (Rich Text Field) veld toe te voegen. In een RTF veld heeft de besteller de mogelijkheid om tekst op te maken. De opmaakmogelijkheden zijn: Tekenstijlen Normaal Vet Cursief Vet cursief Opsommingen toevoegen ...
    • Datalijsten

      De datalijst is de extra functionaliteit om gebruikersgegevens aan een publicatie te koppelen. In de datalijst kunnen webvelden, die nodig zijn voor verschillende publicaties, aangemaakt worden. Datalijst aanmaken Klik op 'Nieuw' onderaan de linker ...
    • Categorieën en Producten

      Categorieën Het is in de webshop mogelijk om producten aan te maken en deze onder te verdelen in verschillende categorieën. Een categorie zelf kan ook weer worden onderverdeeld in subcategorieën. Een nieuwe categorie aanmaken In de linker kolom zijn ...
    • Sjabloon

      Hier kunnen de InDesign templates (sjablonen) worden geüpload, gedownload en gestructureerd worden opgeslagen in mappen. Het is mogelijk om mappen en sub-mappen aan te maken waarin de sjablonen geplaatst kunnen worden. De mappen structuur waar de ...