Categorieën en Producten

Categorieën en Producten

Categorieën



Het is in de webshop mogelijk om producten aan te maken en deze onder te verdelen in verschillende categorieën.
Een categorie zelf kan ook weer worden onderverdeeld in subcategorieën.




Een nieuwe categorie aanmaken

In de linker kolom zijn 4 knoppen zichtbaar:



Met het plusje kan een nieuwe categorie aangemaakt worden, met het minnetje kan een categorie worden verwijderd en met de pijltoetsen kan de volgorde van de categorieën worden veranderd.

Als er op het + wordt gedrukt, verschijnen er in het hoofdvenster een aantal velden die ingevuld moeten worden.



Bovenliggende
Hier kan het onderscheid gemaakt worden tussen een hoofdcategorie en een subcategorie. Standaard is elke nieuw aangemaakte categorie een hoofdcategorie. Deze komt standaard onder de ‘root’ te staan.
Als het een subcategorie betreft, kan hier gekozen worden onder welke hoofdcategorie deze geplaatst moet worden door op 'Wijzigen' te klikken. Er opent zich een venster waarin de categorieën van de webshop worden getoond. Klik de categorie aan waaronder deze categorie moet vallen. Moet de categorie een hoofdcategorie worden, klik dan op ‘root’. Na deze actie sluit het venster automatisch.

Naam
Dit is de naam van de categorie; dit is een verplicht veld. Deze komt ook in het linker menu te staan op deze pagina, maar ook in de webshop zelf. Tevens is dit de kop van de categorie wanneer deze geselecteerd wordt.

Omschrijving
Dit kan ingevuld worden door op Wijzigen onder Naam te klikken. Deze tekst komt in de webshop onder de categorienaam te staan. Dit wordt in een apart scherm ingevuld, waar er de keuze is tussen een ‘design’ invoer en de HTML invoer. Ook is het mogelijk om een preview te zien.
Daarnaast kan hier ook metadata ingevuld worden voor de SEO.

Uitgeklapt in menu
Deze functie is van toepassing als er subcategorieën onder de betreffende categorie hangen. Als dit is aangevinkt zorgt het ervoor dat deze categorie meteen de onderliggende subcategorieën laat zien als een nieuwe klant de webshop bezoekt.

Dit gebeurt alleen de eerste keer, daarna is het tonen van categorieën gebaseerd op het gebruik van Cookies, waardoor het menu er altijd uitziet zoals de klant het op het laatst heeft achtergelaten.

Externe URL
Hiermee kan een iFrame toegevoegd worden aan de categorie pagina.

Open externe site
Door 'Open externe site' aan te vinken is het mogelijk om een externe site URL in te vullen. Wanneer op de categorie geklikt wordt in de webshop, dan zal de aangegeven website openen.

Afbeelding
Hier is het mogelijk om bij een subcategorie een afbeelding te plaatsen.

Bij een hoofdcategorie kan ook een afbeelding geüpload worden, maar deze is niet zichtbaar in de webshop. Bij een subcategorie is het wel aan te raden om een afbeelding te kiezen. Wanneer de klant op een hoofdcategorie klikt, komen in het scherm ernaast de eventuele omschrijving én de thumbnails van de subcategorieën te staan. Dan is het mooi als de thumbnails gevuld zijn met een afbeeldingen.

Upload Icoon
Het is mogelijk om bij zowel de hoofd als subcategorieën een icoon te plaatsen. Deze zullen in de webshop getoond worden aan de linkerkant van de naam van de betreffende categorie in het menu.

Is er gekozen voor de icoon opties dan is het mogelijk om het venster te sluiten nadat de besteller een keuze heeft gemaakt.
Deze functionaliteit moet nog wel geconfigureerd worden.

Weergave producten

Er zijn twee weergaven mogelijk: thumbnails en regels.

Thumbnails


Regels


Producten per pagina
Hier kan aangegeven worden hoeveel producten per pagina getoond worden op de pagina.
Dit werkt voor beide weergaven: thumbnails en regels.

Prijs
Hier kan aangegeven worden of de prijs getoond moet worden in de webshop (aangevinkt) of niet (uitgevinkt).
(Overigens is het ook per groep te bepalen of de prijzen getoond worden.)

Productnaam
Hier kan aangegeven worden of de productnaam getoond moet worden in de webshop (aangevinkt) of niet (uitgevinkt).

Thumbnail weergave
Hier kan aangegeven worden of de producten in deze (sub-)categorie getoond moeten worden als thumbnails (aangevinkt) of in een regel (uitgevinkt). De gebruiker kan dit eventueel zelf in de webshop aanpassen.

Wanneer er gekozen wordt om producten per regel te tonen zijn de opties 'Prijs', 'Productnaam' en 'Productomschrijving' actief.
Wordt er gekozen voor thumbnail weergave dan zijn alleen de opties 'Prijs' en 'Productnaam' actief.

Producten per regel
Voor de thumbnail weergave kan gekozen worden hoeveel thumbnails er per regel getoond moeten worden. Het maximale aantal is 4.

Productomschrijving
Hier kan aangegeven worden of in de lijst weergave ook de productomschrijving getoond moet worden (aangevinkt) of niet (uitgevinkt). Deze optie is niet actief wanneer 'Thumbnail weergave' is aangevinkt.

Een bestaande categorie wijzigen

Als een bestaande categorie gewijzigd moet worden, selecteer deze dan en klik op de knop Wijzigen onderaan. Voer de wijzigingen uit en klik vervolgens op Opslaan.

Een bestaande categorie verwijderen

Een categorie kan verwijderd worden door de betreffende categorie te selecteren en dan op de - te klikken. De producten die zich in deze categorie bevinden worden niet definitief verwijderd, maar naar de map Archief verplaatst. Hier is het mogelijk om een product vanuit het archief terug te plaatsen. Aan de voorkant zijn de producten uit het archief niet zichtbaar.



Producten



Een nieuw product aanmaken

Selecteer links de categorie waar het product in moet komen. Klik rechtsboven op de +. Zo wordt een nieuw product aangemaakt. In het hoofdvenster worden nu invulvelden getoond waar gegevens van het product ingevoerd kunnen worden. Deze velden zullen ook zichtbaar zijn onder de tab Algemeen, wanneer het product gewijzigd en/of aangevuld wordt met verdere informatie nadat deze is aangemaakt. Nadat het product is aangemaakt kan deze geselecteerd worden en kan overige informatie ingevuld worden door op ... te klikken.

Toon geavanceerde producteigenschappen
Als dit wordt aangevinkt, komen er meer opties tevoorschijn waar informatie ingevuld kan worden. Dit is niet voor elk product nodig. De opties die tevoorschijn komen met het aanvinken zijn hier onder gemarkeerd met een enkel sterretje (*) achter de optie. De opties met twee sterretjes (**) worden pas zichtbaar wanneer het product is aangemaakt en verdere informatie over het product wordt toegevoegd.

Bovenliggende
Er kan alleen een product gemaakt worden als er een categorie geselecteerd is. Het nieuwe product komt dan ook automatisch in deze categorie terecht. Het is wel mogelijk om de producten in een andere categorie te plaatsen. Ga naar het product en klik op wijzigen (...). Bovenaan staat nu Bovenliggende. Klik op Wijzigen om te bepalen wat de nieuwe bovenliggende categorie moet zijn. Er verschijnt een venster waar alle (sub)categorieën te vinden zijn. Kies hier een categorie en het venster sluit automatisch.

Taal**
Selecteer een taal. Voor deze taal worden dan de onderliggende velden ingevuld. U kunt standaard kiezen uit vier talen: Nederlands, Frans, Duits en Engels. Belangrijk om te weten is dat alle informatie die wordt ingevoerd, per taal opnieuw moet worden ingesteld. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om voor Engeland (ponden) andere prijzen in te voeren en Engelse klanten geen mogelijkheid bieden om een sample te bestellen.

Naam
Naam van het product.

Laad extern product
Wanneer deze optie aangevinkt wordt, dan kan er een URL ingegeven worden van een externe product pagina. De overige tabs, zoals hieronder omschreven, zijn niet meer van toepassing, gezien het een al aangemaakt maar extern product betreft. Als de gebruiker in de webshop op het product klikt, dan wordt de aangegeven URL geopend in een nieuwe tab.

Factuurnaam*
Hier kan gekozen worden om een andere naam op de factuur te laten verschijnen. De naam voor op de factuur kan hier ingevuld worden.

Omschrijving**
De omschrijving wordt onder de naam getoond in de webshop.
Daarnaast kan hier ook metadata ingevuld worden voor de SEO.
De omschrijving van het product is niet zichtbaar als het product de eerste keer aangemaakt wordt. Als de noodzakelijke informatie is ingevuld en opgeslagen kan het product wederom gewijzigd worden.

Formaat*
Hier kan het formaat van het product worden ingevuld (indien van toepassing). Dit komt in de webshop tussen alle informatie te staan wanneer er op het product geklikt wordt.

Breedte & Hoogte (mm)*
De hier ingevulde waarden worden in een XML (Jobticket) voor verdere automatisering meegestuurd. Bijvoorbeeld automatisch op inslag zetten van visitekaartjes op een drukvel.

BTW-Type
Selecteer hier het BTW-type dat bij het product hoort. Er kan per land gekozen worden uit de gangbare btw-types. In Nederland is dat 21%, 9% en 0%. Dit wordt aangegeven met Hoog, Laag en Nul. Zo staat het ook aangegeven in de sectie Internationaal.

Inkoopprijs*
Hier kan de inkoopprijs van het product ingevuld worden. Dit kan een goed overzicht geven.
Ook kan het leveren van een product uitbesteedt worden bij een leverancier. Op de Leveranciers pagina kan aangegeven worden hoeveel marge er minimaal op de producten van die leverancier moet komen. De leverancier wordt gekoppeld aan het product bij de tab 'Logistiek'. Als er nu een inkoopprijs en een verkoopprijs wordt ingevuld, zal de webshop een waarschuwing geven indien de marge tussen de inkoop- en verkoopprijs lager is dan de marge die is aangegeven bij Leveranciers.

Prijs
Dit is de prijs die getoond wordt in de webshop. Er kan gekozen worden voor prijsinvoer inclusief btw. Dit is de enige plek in de backoffice waar prijzen optioneel inclusief btw ingevoerd kunnen worden. Houd er dus rekening mee dat de prijzen in de rest van de webshop exclusief btw zijn. Wanneer de prijs wordt ingevoerd, staat de excl. btw en incl. btw prijs eronder aangegeven.

Productpagina overslaan*
Als productpagina overslaan wordt aangeklikt, komt de klant direct bij het winkelmandje (statisch product) of het invoerscherm van Docuboxx, ControlboxxPlus. Het tussenscherm waar de opties en hoeveelheid gekozen kan worden wordt overgeslagen.

Uitgestelde levering toestaan*
Per product kan aangegeven worden of het mogelijk is hier een uitgestelde levering op toe te passen. Dit houdt in dat de klant alvast afrekent, maar pas later zijn bestelling definitief afrondt. Hierna wordt dit product pas in productie genomen. Bij te personaliseren documenten, zoals geboortekaartjes, kan de klant deze ook nog aanpassen zodat er op het laatste moment nog tekst en beeld kan worden toegevoegd.

Hoe werkt het?
Bij een gewone levering, dus zonder uitgestelde levering, wordt bij meerdere producten de leverdatum van het laatst te leveren product aangehouden. Als er een product tussen zit met een uitgestelde levering, vindt de levering van de overige producten gewoon plaats. Het laatste product met uitgestelde levering wordt dan nog niet meegeleverd. Het is mogelijk nog geen datum in te vullen. Dit kan dan later beslist worden. Als er wel een datum is ingevuld en deze wijkt af van de leverdatum van andere producten, dan vinden er deelleveringen plaats. De uitgestelde levering zonder datum is terug te vinden bij Mijn Bestellingen. Hier kan de levering ook gewijzigd worden. Van elke wijziging van de status van de bestelling krijgt de klant en de webshop een e-mail.

Aanvraag sample toestaan*
Hier kan ingesteld worden of de klant een sample van dit product kan aanvragen. Een sample is een (standaard) product waar geen kosten aan zijn verbonden. Als deze optie is aangevinkt, komt er onder in de webshop een knop te staan met ‘vraag modelkaart aan’.

Aanvraag proef toestaan*
De klant kan een proef aanvragen van het product wat hij zojuist heeft opgemaakt via Docuboxx/Docudesign. Dit is een bestelling met het aantal 1, waarvoor dus betaald moet worden. Wanneer een klant hiervoor kiest, komt de proef voor de vastgestelde prijs in het winkelmandje te liggen. De prijs van de proef kan ingevoerd worden zodra het vakje is aangevinkt. De prijs wordt exclusief btw ingevoerd en eronder is af te lezen hoeveel de prijs inclusief btw bedraagt. In de webshop komt ‘aanvraag proef’ te staan wanneer er voor deze optie is gekozen.

Bestandsupload toestaan*
Het is mogelijk om bij een bestelling een bestand mee te sturen. Door 'Bestandsupload toestaan' aan te vinken kan er bij een bestelling bijvoorbeeld een Excel bestand voor het draaien van een mail meegestuurd worden. 

Afbeelding
Hier kan een afbeelding voor het product ingesteld worden. Deze komt bij het productoverzicht te staan (met én zonder thumbnail weergave) en bij de details wanneer dit product is aangevinkt.


Deze optie geeft de mogelijkheid om het product direct aan alle catalogi toe te voegen die de betreffende categorie, waaraan het product wordt toegevoegd, aangevinkt hebben staan. Het nieuw toegevoegde product zal dus automatisch aangevinkt worden.
Wanneer dit niet gewenst is, dan kan de optie uitgevinkt worden en zal het product handmatig aangevinkt moeten worden in de catalogi.
Standaard staat deze optie aangevinkt, maar middels configuratie kan deze ook standaard uitgevinkt staan. Als dit gewenst is kan contact opgenomen worden met onze support afdeling om dit aan te passen.


Verkoopmethode

Bij verkoopmethode geeft u per artikel op hoe het is verpakt, de minimale bestelhoeveelheid en de startkosten.
Wanneer bij de tab "Logistiek" de optie 'Elektronische Aflevering' aangevinkt staat, dan is de tab "Verkoopmethode" niet beschikbaar.

Verpakt per
Hier kan aangegeven worden hoeveel stuks er in één product zitten. Dit komt voor bij bijvoorbeeld kaartjes en enveloppen. Als hier aangegeven staat dat het product verpakt is per 100, krijgt de klant 100 stuks als hij 1 product bestelt. Dit staat aangegeven bij de productdetails in de webshop.

Minimale hoeveelheid
Hier kan ingegeven worden hoeveel producten een klant minimaal moet bestellen. Voor een visitekaartje is het vaak het geval dat er minimaal 50 kaartjes besteld moeten worden. Dit kan hier ingesteld worden.

Maximale hoeveelheid
Hier kan ingegeven worden hoeveel artikelen een klant van dit product maximaal mag bestellen.

Startkosten
Hier kunnen startkosten worden ingevoerd. Deze worden per product berekend; het maakt geen verschil of er 1 of 50 producten besteld worden.

Samengesteld product
Dit wordt gebruikt bij een plank product (Multipage Tool) die opgebouwd wordt uit losse producten uit de shop.
Door hier de juiste producten aan te vinken kan besteller bijvoorbeeld een magazine uit losse pagina’s samen stellen.

Assembly product

In deze tab kunnen ook assembly producten worden gemaakt. Hiermee kunnen pakketjes van producten worden gemaakt en aangeboden als één product voor de bestelling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kantoorset: producten als een nietmachine, een perforator en een plakbandhouder kunnen apart verkocht worden, maar je zou het ook als set kunnen aanbieden.



Selecteer hiervoor bij 'Samengesteld product' voor de optie 'Vast'.
Klik vervolgens op de + knop en selecteer de producten die in de assembly moeten komen. Door een (sub-) categorie aan te vinken zullen alle beschikbare producten in de categorie geselecteerd worden.

Alleen producten zonder opties kunnen samengevoegd worden tot een assembly product. Producten met opties kunnen dus niet geselecteerd worden.
Ook producten waar personalisatie beschikbaar is kunnen niet worden geselecteerd.
Het is niet mogelijk om een nieuw assembly product te maken van al bestaande assembly producten. Deze kunnen dus ook niet aangevinkt worden bij de selectie.

Wanneer de gewenste producten voor de assembly zijn geselecteerd, klik op 'Opslaan'.

In de tabel kan nu nog aangegeven worden hoeveel van welk product in de assembly zitten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een assembly product van 1x plakbandhouder en 3x plakband.
Door te klikken op de - knop kunnen producten uit de assembly verwijderd worden.
Wanneer de gewenste producten en hoeveelheden juist zijn, klik op 'Opslaan'. Het assembly product is nu aangemaakt.

De prijs van het assembly product kan via een configuratie optie automatisch berekend worden - hierbij worden de prijzen van de basisproducten bij elkaar opgeteld om tot de prijs van de assembly te komen.

De assembly producten worden dikgedrukt weergegeven, de producten die gebruikt zijn als basisproducten voor de assembly worden schuingedrukt weergegeven:


Bij de basisproducten is te zien in welke assembly producten ze voorkomen:


Logistiek

In Logistiek kunnen alle gegevens omtrent de productie en verzending van het product ingevoerd worden. De manier van afleveren, de leverancier, de producent en de beschikbaarheid kan ingesteld worden. Ook is het mogelijk om te kiezen wie de High-Res PDF toegestuurd krijgt na een bestelling.

Elektronische Aflevering
Producten kunnen op 2 manieren afgeleverd worden, fysiek (dus het product echt produceren) en elektronisch. Bij een elektronische aflevering wordt een high-res PDF naar de klant toegestuurd en de klant kan het product dan bij een eigen drukker laten drukken. Klanten betalen dan alleen een vergoeding voor het gebruik van de software. Dit laatste gebeurt met Elektronische Aflevering. Wanneer dit is aangevinkt zullen enkele velden niet van toepassing zijn; deze velden zijn hieronder aangegeven met een sterretje (*). Dit geldt ook voor het tabblad Verkoopmethode, deze is niet meer te zien wanneer het gaat om een elektronische aflevering.













Stuur na bestellen highres PDF
Per product kan aangegeven worden of de high-res PDF van een product verstuurd moet worden. Hier kan ingesteld worden naar wie de high-res verstuurd kan worden.
Klant
Als deze is aangevinkt wordt er e-mail naar de besteller gestuurd met daarin een link naar de high-res pdf.

Winkel
Bij het aanvinken van winkel wordt er e-mail gestuurd naar het mail adres uit de winkelinformatie met daarin een link naar de high-res PDF.

Puntkomma gescheiden e-mail
Hier kunnen meerdere e-mail adressen ingevuld worden. Al deze e-mail adressen ontvangen e-mail met een link naar de high-res PDF.



Productie schema*
Hier kan aangegeven worden wat de levertijd van een product is. Er kan gekozen worden uit een aantal uren, dagen en werkdagen, weken. Dit komt bij het product te staan in de productdetails in de webshop.

Gewicht (gram)*
Gewicht per stuk. Dit is weer het gewicht voor het gehele product, dus ook als er 100 stuks in 1 product zitten, wordt het gewicht berekend op het product.

Voorraad bijhouden
Wanneer er sprake is van een voorraad product en deze bijgehouden moet worden, dan kan deze optie aangevinkt worden. Hierop worden extra velden getoond die hieronder zijn aangegeven met twee sterretjes (**).

Voorraad (stuks)**
Hier staat het aantal stuks dat nu op voorraad is. Als er een bestelling plaatsvindt, worden deze artikelen van de voorraad afgeboekt. Als er is ingevuld dat er 200 stuks in 1 product zitten, gaat er bij een bestelling van 1 product wel 200 van de voorraad af. Dit is zo omdat er 200 stuks geproduceerd moeten worden.

Min. voorraad**
Hier kan aangegeven worden wat de minimale voorraad moet zijn voor dit product.
Wanneer het desbetreffende e-mail sjabloon is geconfigureerd en de minimale voorraad wordt overschreden, dan wordt er een mail gestuurd naar de shop eigenaar.

Overschrijden van voorraad toestaan**
Wanneer deze optie is aangevinkt en de gebruiker bestelt een aantal stuks dat de voorraad zou overschrijden, dan kan de besteller zijn bestelling alsnog afronden.
Wanneer deze optie is uitgevinkt en de gebruiker bestelt een aantal stuks dat de voorraad zou overschrijden, dan kan de besteller zijn/haar bestelling niet afronden en komt er een melding te staan: " De voorraad is niet toereikend, dit artikel kan niet besteld worden."

Connect profiel (voorraad)
Wanneer er sprake is van een extern MIS systeem, dan kan hier de koppeling geselecteerd worden.

Connect profiel (order)
Wanneer er sprake is van een extern MIS systeem, dan kan hier de koppeling geselecteerd worden.

Artikelnummer
Hier kunnen eigen artikelnummers worden ingevoerd voor de administratie en productie.

Default leverancier
Hier kan een eventuele leverancier van het product ingesteld worden. De leverancier kan gekozen worden uit een pull-downlijst. Leveranciers kunnen aangemaakt worden op de Leveranciers pagina.

Leverancier Art. Nummer
Dit is het artikelnummer dat de leverancier aan het product heeft toegekend.

Verzending
Hier is het mogelijk om aan een product een specifieke verzendmethode te koppelen; bijvoorbeeld per product of lengte.
De verzendmethode die in de pull-downlijst beschikbaar zijn, worden aangemaakt bij de Afleveren pagina.

Producent
Hier is een mogelijke producent van het product te kiezen vanuit een pull-downlijst. Producenten worden aangemaakt op de Producenten pagina.

Producent Art. Nummer
Dit is het artikelnummer dat de producent aan het product heeft toegekend.

Altijd beschikbaar
Het product is altijd te beschikbaar om te bestellen in de webshop als dit vakje is aangevinkt. Wanneer dit is aangevinkt, is het niet mogelijk de opties eronder aan te vinken. Deze zijn alleen van toepassing als het product niet altijd beschikbaar is.

Product zichtbaar
Hier kan aangevinkt worden of een product zichtbaar moet zijn in de webshop. Dit maakt het mogelijk om attributen die aan producten gekoppeld zijn, niet ‘apart’ te laten zien in de webshop. De producten zijn dan alleen zichtbaar wanneer een klant een product aanklikt waar dit als attribuut bijhoort.

Vanaf/Tot (dd-mm-jjjj)
Hier kan ingevoerd worden vanaf wanneer het product beschikbaar is en tot wanneer.

Onbepaald
Wanneer dit is aangevinkt dan is het product onbeperkt geldig na de vanaf-datum.

Vooraf bestellen toegestaan
Als deze optie aanstaat, kunnen klanten het product al zien in de webshop, terwijl het nog niet beschikbaar is. Ook kunnen ze het alvast bestellen. In de backoffice kan worden ingevuld vanaf welke datum het product beschikbaar is. Daar wordt dan ook rekening mee gehouden met de levertijd. In de webshop staat bij de productdetails dat het product pas vanaf een bepaalde datum beschikbaar is.


Aanbiedingen

In de sectie aanbiedingen kunnen prijsaanbiedingen worden ingegeven. Links staan twee knoppen: + en -. Hiermee kan een product aangemaakt [+] of verwijderd [-] worden. Wanneer een aanbieding wordt aangemaakt, worden de velden rechts actief.

Waarde
In dit veld kan gekozen worden voor onderstaande opties. In het veld Waarde kan dus de nieuwe prijs, het kortingspercentage of de vermindering worden ingevuld.
  1. Nieuwe prijs - Dit is een nieuwe vaste prijs voor het product.
  2. Percentage - Een kortingspercentage wat van de oorspronkelijke prijs afgaat.
  3. Vermindering - Een vast bedrag dat van de prijs wordt afgehaald.

Geldig van / tot
Hier kan de geldigheidsduur van de aanbieding worden ingegeven. De aanbieding verschijnt automatisch in de webshop als de geldigheidsduur begint en verdwijnt automatisch als deze is afgelopen.

Korting over opties
Door korting over opties aan te vinken wordt er ook korting gegeven over de onderliggende opties.

Producttypes

Hier kan gekozen worden uit verschillende producttypes. Elk type vraagt weer andere dingen: een Docuboxx product vraagt bijvoorbeeld een artikelcode en een Print on demand product vraagt om een low-res en een high-res PDF.

De volgende types zijn beschikbaar:

Geen drukwerk

Dit is een statisch artikel waar niks aan veranderd kan worden. Het gaat ook om een product dat niet gedrukt wordt, bijvoorbeeld nietjes of plakband.

Hier gaat het om een statisch drukwerkartikel. Het verschil met ‘Geen drukwerk’ is dat dit product wel degelijk gedrukt wordt, maar er kunnen geen aanpassingen gemaakt worden aan de inhoud. Denk hierbij bijvoorbeeld aan standaard briefpapier of enveloppen met bedrijfslogo.
Wanneer deze optie is geselecteerd, verschijnen er onderaan drie vakken:
Low-res PDF
Hier kan een low-res PDF van het product geüpload worden. Deze kan de klant inzien.

High-res PDF
Hier kan een high-res PDF van het product geüpload worden. Deze wordt verstuurd naar de drukker.

Origineel bestand
Bij Print on Demand is het ook nog mogelijk om een origineel bestand te uploaden. Hier kan het origineel bestand waarmee de HR en LR PDF mee gemaakt geüpload worden. Dit kan bijvoorbeeld een InDesign zip pakket zijn met alle elementen die nodig zijn om een PDF te kunnen maken.
Voeg toe als asset
Deze optie komt ook terug bij de product types 'Docuboxx' en 'DocuDesign/DirectUpload'. Deze vink je alleen aan als je gebruik maakt van de plank; de losse publicaties worden bij elkaar gehouden.

Docuboxx

Hiermee kan een webshop product gekoppeld worden aan een Docuboxx-publicatie. Vul bij artikelnummer het nummer in dat in Docuboxx bij ‘artikelnummer’ van de publicatie is opgegeven. De webshop koppelt de Docuboxx publicatie aan het product. Alle velden die in Docuboxx ingevuld kunnen worden, zijn ook te zien in de webshop.

Designer (DocuDesign/DirectUpload)

Hiermee wordt een webshop gekoppeld aan een Designer.

Controlboxx

Bij dit product type kan de klant een eigen bestand uploaden in de webshop deze wordt dan controleert en na akkoord kan het product besteld worden.


Een webshop artikel koppelen aan een Docuboxx-publicatie
Een bestaande Docuboxx-publicatie wordt als volgt aan een artikel in de webshop gekoppeld:

1. Docuboxx product aanmaken
Zorg dat de publicatie in Docuboxx een artikelnummer heeft. Dit artikelnummer kan ingegeven worden bij de Publicaties pagina. Het mag bestaan uit cijfers en letters. Let er wel op dat dit een uniek artikelnummer is; anders loopt de connectie tussen de webshop en Docuboxx niet vlekkeloos. Het artikelnummer is hoofdlettergevoelig.

2. Product en publicatie linken - Docuboxx
Ga naar Categorieën en Producten en selecteer het product dat gekoppeld moet worden met Docuboxx. Klik op [...] en ga naar de tab 'Product type'. Het product moet een Docuboxx artikel worden, dus vink het type ‘Docuboxx’ aan. Nu komt er een vak tevoorschijn waar het artikelnummer wordt ingevoerd. Vul hier exact hetzelfde artikelnummer in als in Docuboxx.

Plank

Met de plank is het mogelijk om een magazine samen te stellen uit losse generator publicaties.
Hier kan een URL naar de plank applicatie ingevuld worden.
 

ISI.Connect.Live

Wanneer er sprake is van een externe applicatie, dan kan hier een product URL ingegeven worden voor de externe applicatie.
 

Staffels & Opties

Bij Staffels en Opties kunnen verschillende hoeveelheden en opties van een product worden bepaald. Het is mogelijk om aan een product verschillende bestelhoeveelheden met bijbehorende prijzen te hangen. Er kunnen ook verschillende opties worden toegevoegd. Zo kan het product naar eigen wens samengesteld worden. Aan elke optie kan ook weer een prijs worden toegevoegd. In de webshop kan de klant uit al deze staffels en opties kiezen; de prijs wordt dan automatisch berekend.

Het venster van Staffels en Opties opent in een nieuw venster. 

Rekenmethode

In de pop-up kan alvast een staffeloptie ingegeven worden en de staffel aangemaakt. De verschillende opties zijn ook later nog te selecteren. Uitleg van de verschillende opties staat verderop.

Geen bestelhoeveelheid optie ingeven
Wanneer geen rekenmethode wordt ingegeven, dan wordt automatisch de eerste methode gebruikt (Variabele bestelhoeveelheid). Dit kan overigens vervolgens nog wel aangepast worden door op 'Wijzig bestelhoeveelheden' te klikken en vervolgens op de knop [Vorige].

Pagina overzicht

Rechtsboven in de hoek kan een ander product gekozen worden waarvoor de staffels en opties ingevuld moeten worden. Links staat de Option Library. Hier kunnen de opties voor alle producten in de hele webshop worden ingevoerd. Eerst wordt er een optiesoort aangemaakt en daaronder komen dan de werkelijke opties te hangen (de keuze die de klant kan maken).

Option Library

Hier staan alle optiesoorten en opties die aan de producten gehangen kunnen worden. Hier kunnen deze optiesoorten en opties ook beheerd worden. Zo kunnen er optiesoorten en opties worden toegevoegd, aangepast en verwijderd. Eveneens is het mogelijk om per optiesoort een standaard optie in te stellen,

Een nieuwe optie aanmaken
1. Optiesoort toevoegen
Standaard staat er al één ‘optie’ in waar alle andere opties onder komen te hangen: de "Beschikbare opties". Wanneer er met de rechter muisknop op geklikt wordt, opent een menu. De eerste keuze in het menu is Voeg Toe. Klik deze aan.

2. Optienaam aanpassen
Nu komt er een nieuwe optiesoort onder Beschikbare opties te hangen. Deze heet nog NEW + datum + tijd. De naam kan veranderd worden door te dubbelklikken op de optie. Dit is dus de optiesoort die de klant ziet in de webshop.

3. Opties toevoegen
Onder de nieuw gemaakte optiesoort moeten de werkelijke keuzes gehangen worden die de klant kan maken. De soort is dan bijvoorbeeld Gewicht, en de opties die eronder hangen zijn 100, 200 en 300 gram. Hieruit kan de klant in de webshop kiezen. Deze worden op dezelfde manier gemaakt als de optiesoort: 
3.a. Optie toevoegen
Klik met de rechter muisknop op de optiesoort en selecteer Voeg Toe.
3.b. Optienaam aanpassen
Nu komt er onder de optiesoort een nieuwe optie te hangen. Ook hier kan de naam aangepast worden door te dubbelklikken.
Dit kan herhaald worden tot alle opties eronder hangen. Het is niet mogelijk om onder de opties nog weer andere opties te hangen. Hiervoor moet weer een andere optiesoort worden aangemaakt. Deze kunnen later wel gecombineerd worden bij de 'Product Options'.

Standaard Optie
Het kan zijn dat er 3 verschillende gewichtsopties zijn: 100, 200 en 300 gram. In de webshop worden deze gewichten op deze volgorde getoond, maar het kan zijn dat 200 het standaard gewicht moet zijn. Door 200 gram als standaard optie in te stellen, wordt deze automatisch als eerste getoond in het drop-down menu van de webshop.

Een standaard optie instellen
1. Optie openen
Open de opties van een optiesoort door op + te klikken

2. Selecteer optie om als standaard in te stellen
Selecteer de optie die als standaard ingesteld moet worden en open het menu door met de rechter muisknop te klikken. Wanneer op 'Maak standaard optie' wordt geklikt, dan staat deze ingesteld en is de optie onderstreept. Daarnaast staat ook de optiesoort onderstreept om aan te geven dat er voor die optiesoort een standaard optie is ingesteld.

3. Verwijder standaard optie
Om de standaard weer te verwijderen kan het menu op dezelfde manier geopend en op 'Verwijder standaard optie' geklikt worden. De optie staat niet meer onderstreept.

Per optiesoort kan er maar één optie als standaard worden ingesteld. Het is niet mogelijk om een optiesoort standaard te maken.

Globale Instellingen
Voor een product kunnen verschillende optiecombinaties gemaakt worden. De prijs van een product kan afhangen van de gekozen optiecombinatie. Zo kan er bijvoorbeeld voor een product A1, A2, A3, A4 en A5 worden gekozen. Vervolgens kan uit verschillende afwerkingen worden gekozen. De keuze van de opties bepaalt de eindprijs.
De prijzen voor al die verschillende combinaties kan apart ingevoerd worden, maar het is ook mogelijk om voor een optiesoort een globale instelling te maken. In dit geval gaat het om 'Globaal voor product'.
Het zou ook kunnen zijn dat een bepaalde optiesoort aan veel verschillende producten toegewezen moet worden. Om te voorkomen dat voor elk product de prijs van een optiesoort moet worden ingevoerd kan ook hier voor een globale instelling worden gekozen. In dat geval gaat het om 'Globaal voor shop'.

Daarnaast kunnen ook andere optiesoort instellingen globaal gemaakt worden, zoals leverancier, gewicht, verpakkingstype, etc.

Er zijn twee soorten globale instellingen, globaal voor product en globaal voor shop. Daarnaast is er ook een optie om de globaal instelling weer te verwijderen.

Globaal voor product
Als deze wordt gekozen, komen de al ingevoerde staffels tevoorschijn. Door een stap te selecteren kan er een prijs ingegeven worden voor de optiesoort.
Bijvoorbeeld, vouwen kost voor 50 stuks € 5,-, maar als er 100 zijn kost het niet € 10,-, maar € 8,-. Achter de staffels wordt dus ook de prijs per stap ingevoerd. De webshop rekent zelf uit hoeveel het in totaal kost en voert het automatisch door in het product.

Globaal voor shop
Een optie kan ook in de hele webshop hetzelfde kosten, ongeacht de hoeveelheid en welk product. Als 'Globaal voor shop' wordt gekozen, kan er 1 prijs worden ingevoerd. Deze wordt dan automatisch bij alle staffels in de hele shop toegepast.

Niet globaal
Zo is het mogelijk om de optie niet meer globaal te maken. Indien er al prijzen zijn gevormd door de globale optie, dan blijft dit gewoon staan.
Wanneer een optie globaal is gemaakt, krijgt de optie een groene kleur. Zo is het altijd zichtbaar.

Instellingen Optie-code
Deze optie wordt gebruikt voor Docuboxx en Controlboxx. Aan een product met verschillende opties kan het zijn dat een Generator/Docuboxx publicatie niet hetzelfde is bij elke optie. Er is bijvoorbeeld een visitekaartje voor een supermarkt. De klant kan kiezen uit 3 vestigingen die allemaal een andere kleur hebben. Hier zijn andere Generator publicaties voor nodig. Bij Instellingen optie-code kan er bij elke optie een andere publicatie aan worden gekoppeld. 
In de 'Instellen optie-code' popup vult u bij Name "ArticleNumber" in. Vervolgens selecteert u de optie waar een publicatie aan gekoppeld moet worden. Bij Code vult u het artikelnummer in van de publicatie (deze is te vinden op de Publicaties pagina). Na het te hebben opgeslagen is de publicatie gekoppeld aan de optie. Zo kunnen er verschillende publicaties aan 1 product gekoppeld worden.

Naast bovenstaand gebruik, kan de optie-code ook gebruikt worden voor de Excel berekening (of Excel calculatie) om de foutmarge tussen het Excel bestand en de portal te minimaliseren.

Meta-data instellingen
Dit is een instelling die gebruikt wordt met de uitgebreide Direct upload met Preflight. Uitleg over deze optie staat in de handleiding van Direct Upload met Preflight.

Opmerking
Het is mogelijk om bij een optie een opmerking mee te sturen; deze kan als een verplicht of vrij veld ingesteld worden. Hier kan de gebruiker zelf variabele tekst invoeren.

Optieweergave instellingen
Opties kunnen op verschillende manieren weergegeven worden in de webshop: met radiobuttons, in een dropdown menu of als een icoon. De gekozen weergave geldt voor alle opties in de optiecategorie.
In het geval van een icoon moet er wel een icoon geüpload worden. Zie hieronder.
 
Upload icoon
Het is mogelijk om een klein icoontje te uploaden dat naast de optiekeuze komt te staan in de voorkant. Hier kan een optie mee verduidelijkt worden. Het icoon wordt klein en vierkant geplaatst.




Het is mogelijk om variabele gegevens mee te geven per optie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aantal pagina's, kleuren en maten.

Vertalen
Met deze optie is het mogelijk alle optiesoorten en opties te vertalen in het Engels, Frans en Duits. Wanneer er een optiesoort wordt geselecteerd, kunnen de onderliggende opties vertaald worden. Ook kan de optiesoort zelf vertaald worden door op de link ‘klik hier om de optiesoort te vertalen’ te klikken. Wanneer de webshop nu in een andere taal komt te staan, zullen alle optiesoorten en opties mee vertalen.

Activeren
Zo kan een gedeactiveerde optie opnieuw geactiveerd worden (zie deactiveren).

Deactiveren
Zo kan er een optie gedeactiveerd worden. Dit betekent dat deze tijdelijk niet meer zichtbaar is voor de klant in de webshop.

Verwijderen
Hier kan een optie verwijderd worden. Dit is alleen mogelijk als de optie aan geen enkel product gekoppeld is, anders wordt het niet verwijderd.


Product Options

In de middelste kolom, de Product Options, kunnen de verschillende opties aan het product worden toegekend.
Opties toevoegen aan een product
Boven in de kolom staat: Gekozen product: {naam product}. Hieronder kunnen de opties gehangen worden.

1. Optiesoort toevoegen aan een product
Selecteer de optiesoort in de Option Library en houdt de linker muisknop ingedrukt. Sleep vervolgens de optiesoort naar de boomstructuur en laat de linker muisknop los. De optiesoort met de onderliggende opties hangt nu onder het product.

2. Meerdere optiesoorten toevoegen die altijd gekozen moeten kunnen worden
In het geval een optiesoort voor alle opties combinaties beschikbaar moet zijn (en dus geen specifieke afhankelijkheden heeft van andere opties), dan kunnen deze als optiesoort onder elkaar worden gehangen. Er zal echter wel altijd één bovenliggende optie moeten zijn.
            Voorbeeld:
  1. Materiaal 1
    1. + Formaat
    2. + Kleur
  2. Materiaal 2
    1. + Formaat
    2. +Kleur

3. Specifieke opties toevoegen aan een product
Opties kunnen ook specifiek één voor één toegevoegd worden aan de boom. Open hiervoor de opties binnen een optiesoort door op de + te klikken in de Option Library. Selecteer vervolgens de specifieke optie en houdt de linker muisknop ingedrukt. Sleep deze naar de plek waar deze optie onder moet hangen en laat de linker muisknop los.

Op dezelfde manier kunnen er nog veel meer opties toegevoegd worden.

Voorbeeld:
  1. Materiaal 1
    1. Formaat 1
    2. Formaat 2
      1. Kleur A
      2. Kleur B
    3. Formaat 3
      1. Kleur A
      2. Kleur B
      3. Kleur C
  2. Materiaal 2
    1. Formaat 1
    2. Formaat 2
    3. Formaat 3
In dit voorbeeld staat materiaal als eerste optie in de webshop voor dit product. Omdat onder Materiaal 1 en 2 ook formaten hangen, zal ook de optie formaat zichtbaar zijn als tweede optie.
De optie 'kleur' heeft echter een afhankelijkheid en is alleen te kiezen wanneer voor de combinaties [Materiaal 1/Formaat 2] of [Materiaal 1/Formaat 3] is gekozen. Wanneer dat het geval is zal er een extra optie veld zichtbaar worden in de webshop voor de optiesoort Kleur.
Wanneer er maar één optie is voor de optiesoort, dan zal deze automatisch ingevuld worden in de webshop; de klant kan deze niet aanpassen.

We raden aan om eerst een schema met de volgorde van optiesoorten te maken. Wanneer ze eenmaal onder elkaar hangen, is de volgorde van de optiesoorten niet meer te veranderen. De enige manier is dan de betreffende opties te verwijderen en opnieuw toe te voegen.


Als er hier op een optie geklikt wordt met de rechtermuisknop, dan zijn er ook een aantal beschikbare instellingen voor de opties:

Omhoog/Omlaag
Het is zo mogelijk om de volgorde te veranderen van de verschillende opties binnen een optiesoort (dus Materiaal kan niet verwisseld worden met Kleur door middel van Omhoog/Omlaag). Zo kan een optie omhoog of omlaag verschoven worden zodat deze op een andere volgorde in de drop-down in de shop te zien zijn.

Toon staffel/instellingen
Hier kunnen staffels en instellingen van prijzen en verpakkingstypen worden voorzien. Ook inkoopprijzen, gewicht, colli en verpakkingstype kunnen ingevuld worden en de leverancier kan bekeken worden. Zo is het overzicht goed zichtbaar. Bij Toon staffel/instellingen worden alleen de staffels en instellingen van de geselecteerde optie weergegeven.

Toon alle staffels/instellingen
Dit is vrijwel hetzelfde als Toon staffel/instelling met als enige verschil is dat hier van alle onderliggende opties ook de staffels en instellingen worden getoond. Als er onder de optie Gewicht - 190 gram nog de opties Vouwen -ja en Vouwen - nee hangt, dan worden van de optiesoort Vouwen ook de staffels en instellingen getoond.

Leverancier instellingen
Het is mogelijk om aan een optie een externe leverancier te koppelen. Bijvoorbeeld wanneer een product alleen door een specifieke leverancier gemaakt kan worden. Is er sprake van een ingestelde staffel voor het product, dan kan per stap een leverancier gekozen worden, wanneer nodig.
Leveranciers worden aangemaakt bij onder op de Leveranciers pagina.

Instellingen optie-code
Zie uitleg instellingen optie-code bij Option Library hierboven.

Meta-data instellen
Dit is een instelling die gebruikt wordt met de uitgebreide Controlboxx met Preflight. Uitleg over deze optie staat in de handleiding van Controlboxx met Preflight.



documenttype (publicatie uit Controlboxx):
bright, bleft, btop en Bbottom (afloop)
pagecount (aantal pagina's)
width en height (breedte en hoogte)

Activeren
Zo kan een optie die gedeactiveerd is opnieuw geactiveerd worden (zie deactiveren).

Deactiveren
Zo kan er een optie gedeactiveerd worden. Dit betekent dat deze tijdelijk niet meer zichtbaar is voor de klant in de webshop totdat deze weer geactiveerd wordt.

Verwijderen
Hier kan de optie verwijderd worden. Wanneer er onder de verwijderde optie nog meer opties hingen, dan zullen deze ook verwijderd worden.

Product Staffels

In het rechtervak komen de staffels en instellingen te staan wanneer dit is geselecteerd in de middelste kolom ('Toon (alle) staffel / instellingen'). Hier is het mogelijk om alle prijzen in te voeren. Ook kunnen hier de staffels en verpakkingstypen worden aangemaakt.

Wijzig bestelhoeveelheden
Hier kunnen verschillende bestelhoeveelheden ingevuld worden. Er is keuze tussen 3 soorten bestelhoeveelheden:

Variabele bestelhoeveelheid
Hier worden variabele hoeveelheden ingevoerd, de klant kan dus zelf beslissen hoeveel producten hij/zij koopt, of dit er nu 10 of 110 zijn. Het is niet de bedoeling dat er voor elke mogelijke bestelhoeveelheid een prijs wordt ingevoerd. Er worden verschillende hoeveelheden ingevuld. Het gaat bijvoorbeeld van min. naar 10 en van 11 naar 20. De laatste staffelhoeveelheid is van 21 tot max. Aan deze verschillende hoeveelheden wordt een prijs per stuk gehangen. De webshop rekent zelf uit wat het totaalbedrag is dat de klant moet betalen. Het is nu mogelijk om kwantum korting te geven bij een hogere hoeveelheid. Dan wordt de prijs per stuk lager bij de hoogste staffel. Ook bij de opties worden de prijzen per stuk aangegeven.

Vaste bestelhoeveelheid
DIt zijn vaste hoeveelheden die de klant kan bestellen, dus 10 stuks, 50 stuks of 100 stuks. Het is dus niet mogelijk om 55 stuks te bestellen; het is ook niet mogelijk om meer dan de aangemaakte staffels te bestellen voor één product.
Bij het invullen van de prijzen moet de totaalprijs worden ingevoerd. Het gaat dan om de totale prijs van 10 stuks en de totale prijs van 50 stuks. Ook bij de opties werkt het hetzelfde. De prijs voor elke optie geldt ook voor het totale aantal stuks.

Bestelhoeveelheid met vaste stap
DIt is een staffel opgebouwd uit bestelhoeveelheden en een vaste stap. De staffel kan bijvoorbeeld opgebouwd zijn als een staffel van 100, 200 en 300 en daarna vaste stappen van 50 oplopend. Het is in dat geval dus niet mogelijk om 105 stuks te bestellen; bij een vrije ingave wordt het aantal door de webshop afgerond naar boven.
Bij het invullen van de prijzen moet de totaalprijs worden ingevoerd. Het gaat dan om de totale prijs van 100, 200 en 300 stuks en daarna een prijs per stap van 50. Ook bij de opties werkt het hetzelfde. De prijs voor elke optie geldt ook voor het totale aantal stuks. 
LET OP: Vaste stap kan niet gebruikt worden in combinatie met minimale en maximale waarden bij verkoopmethode.

Verander prijsberekening
Wanneer er op de link wordt geklikt, opent er een pop-up waarin een file geselecteerd kan worden die de prijsberekening bepaald.
Neem voor het configureren van externe prijsberekeningen contact met ons op: Professional Services.

Wijzig verpakkingen
Hier kunnen verschillende soorten verpakkingstypes worden aangemaakt. Dit is handig omdat het zo kan zijn dat grotere hoeveelheden in een andere doos verzonden worden dan kleine hoeveelheden. Ook hebben sommige producten andere vormen waarvoor weer andere dozen nodig zijn.
Naam
Hier wordt de naam ingevuld van de verpakking. Het is handig om hier een korte naam in te geven of bijvoorbeeld de code die intern gebruikt wordt voor verschillende verpakkingstypes.

Omschrijving
Hier kan een uitgebreide omschrijving gegeven worden van het soort verpakkingstype. Formaten zijn bijvoorbeeld handig om hier aan te geven.

Plus, Min en Diskette
Met de Plus kan een nieuw product worden aangemaakt. De naam en omschrijving moeten worden ingevuld. Dan wordt er op de diskette geklikt om dit op te slaan. Met de Min worden verpakkingstypes verwijderd.

Verpakkingstype toevoegen aan een product
1. Staffels openen
Klik met de rechter muisknop op één van de opties in de 'Product Options' kolom om het menu te openen en klik op 'Toon (alle) staffel / instellingen'

2. Verpakkingstype kolom openen
Vink het hokje bij 'Toon verpakkingstype' aan. Hierdoor wordt er een extra kolom getoond. Dit is optioneel, maar wel handig.

3. Verpakkingstype selecteren en prijs ingeven
Dubbelklik op de staffel die ingevuld moet worden. Hierdoor worden de velden voor de staffel beschikbaar en kan er voor die staffel een prijs voor de verpakking worden toegevoegd.

Wanneer een klant het product nu bestelt, komt er in het bestellingenoverzicht te staan welk verpakkingstype er bij het product hoort.

Tekst is zwart
Dit is een indicatie dat het een standaard optie is.

Tekst is blauw
Dit is een indicatie dat het een optie met globale instellingen is voor de hele shop.
Door in de optie library met de rechtermuisknop te klikken op het optie type, kan bij globale instellen gekozen worden of de prijs voor de hele shop is.

Tekst is groen
Dit is een indicatie dat het een optie met globale instellingen is per product.
Door in de optie library met de rechtermuisknop te klikken op het optie type, kan bij globale instellingen gekozen worden of de prijs per product is.

Tekst is onderlijnd
Dit is een indicatie dat de optie default is en als eerst getoond wordt in de voorkant van de shop.

Tekst is rood
Dit is een indicatie dat er geen vertaling van de opties zijn in de default taal van de webshop (ingesteld bij Instellingen).
Om deze toe te voegen ga naar het optie type en open het menu door een rechtermuisklik op het optie type. Ga vervolgens naar 'Vertalen' en voeg daar de vertalingen toe voor de opties toe.


Attributen

Een attribuut is een op zichzelf staand artikel dat een ander product aanvult of in combinatie met een ander product gebruikt kan worden. Denk bijvoorbeeld aan een visitekaartjeshouder als een attribuut voor visitekaartjes.

Bij attributen kan aangegeven worden of het betreffende product een attribuut is bij een ander product. Ook is het mogelijk om hier attributen aan het betreffende product toe te voegen. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het indelen van de producten en attributen:

Alleen als attribuut
Dit kan aangevinkt worden wanneer de producten alleen als attribuut moeten fungeren en dus niet los verkrijgbaar zijn. De attributen worden dan alleen zichtbaar wanneer een klant het product bekijkt en is alleen te bestellen als onderdeel van een ander product. De attributen staan dan onderaan de pagina.

Niet attribuut voor
Hier staan alle producten uit de webshop waarbij het betreffende product niet als attribuut wordt gebruikt.
Wanneer de klant het desbetreffende product opent, dan ziet hij/zij de producten in deze lijst niet als attribuut.

Attribuut voor
Hier staan alle producten uit de webshop waarvoor het betreffende product wel als attribuut dient.
Wanneer de klant het desbetreffende product opent, dan ziet hij/zij de producten in deze lijst wel als attribuut.

Deze producten kunnen toegevoegd worden door te klikken in de linkerkolom op het desbetreffende product. Zo worden ze automatisch naar de rechterkolom verschoven. Om de producten weer terug in de linkerkolom te zetten, moet er wederom geklikt worden.

Niet als attribuut
Hier staan alle producten waar het desbetreffende product niet aan is toegevoegd als attribuut.
Wanneer de klant één van de producten in deze lijst opent, dan ziet hij/zij daar het desbetreffende product niet als attribuut.

Attribuut
Hier staan alle producten waar het desbetreffende product wel aan is toegevoegd als attribuut.
Wanneer de klant één van de producten in deze lijst opent, dan ziet hij/zij daar het desbetreffende product als attribuut.

Deze producten kunnen toegevoegd worden door te klikken in de linkerkolom op het desbetreffende product. Zo worden ze automatisch naar de rechterkolom verschoven. Om de producten weer terug in de linkerkolom te zetten, moet er wederom geklikt worden.


Afbeeldingen

In deze tab kunnen, naast de afbeelding bij de tab 'Algemeen', extra afbeeldingen aan een product worden toegevoegd. Ook is het mogelijk om hier bestanden te uploaden die extra informatie over het product geven. Dit wordt in de webshop bij de producten getoond. De afbeelding die bij de tab 'Algemeen' is geupload wordt als standaard getoond; de afbeeldingen die hier worden toegevoegd staan bij het product als extra afbeeldingen.

Product afbeeldingen

In de tabel links staat de standaard afbeelding al. Om hier een extra afbeelding toe te voegen, moet er op + geklikt worden. Nu worden de invoervelden links geactiveerd.

Naam
Hier kan de naam van de afbeelding worden ingevuld. De naam is voor elke taal hetzelfde.

Taal
Hier kan de taal geselecteerd worden. Dit heeft invloed op de omschrijving. Die kan per taal anders worden ingevuld. Als de klant een andere taal kiest, zal er een andere omschrijving bij de afbeelding komen, indien ingevuld.

Omschrijving
Hier kan een korte omschrijving over de afbeelding worden ingevoerd. Deze komt in de webshop onder de afbeelding te staan. Deze kan per taal ingevuld worden; wordt deze voor een beschikbare taal niet ingevuld, dan wordt er geen omschrijving getoond wanneer deze wordt gekozen.

Standaardafbeelding
Als dit is aangevinkt, wordt de betreffende afbeelding de hoofdafbeelding. Deze is in de thumbnail weergave te zien. De afbeelding die bij de tab 'Algemeen' is toegevoegd staat als standaard ingesteld, maar dit kan hier veranderd worden.

Afbeelding
Hier kan de afbeelding geüpload worden.

Bestanden

Naast afbeeldingen kunnen er ook bestanden worden toegevoegd aan een product. Deze zijn door de klant vrij te downloaden. Denk daarbij aan een letterproef of gebruiksaanwijzing.

Naam
Hier kan de naam van het bestand worden ingevuld. Deze naam is ook de naam die bij het bestand komt te staan.

Taal
Er is de mogelijkheid om een andere taal te selecteren. De omschrijving kan voor elke taal apart worden ingesteld.

Omschrijving
Bij Omschrijving kan het bestand uitgebreider omschreven worden. Als de klant met zijn muis over het bestand beweegt, komt de omschrijving naar voren.

Bestand
Het betreffende bestand kan hier worden geüpload. Het moet gaan om een PDF-bestand. 


Vragen en feedback

Zijn er nog vragen of feedback neem dan contact met ons op:  Professional Services.


    • Related Articles

    • Filtercategorieën

      Naast de categorieën en producten structuur die aangemaakt kan worden bij Categorieën en Producten, is er ook een andere structuur waarmee de portal ingericht kan worden: de filtercategorieën. De filtercategorieën hebben een eigen hiërarchie en ...
    • Aangepast menu

      Bij 'Aangepast menu' is het mogelijk om de bovenste menubalk aan te passen. Ook kan de keuze gemaakt worden om het winkelmandje als icoon of in de topmenu balk te tonen. Ook is het mogelijk om het aangepaste menu in de menubalk over twee regels te ...
    • Catalogusbeheer

      Een catalogus is een bundeling van groepen, categorieën en producten waaraan rechten toegekend kunnen worden. Zo is het mogelijk om aan categorieën en producten per catalogus eigen prijzen mee te geven. Met een catalogus kunnen categorieën en ...
    • Clipart

      Naast de mogelijkheid voor een besteller om zelf beelden te uploaden, is het ook mogelijk om vaste afbeeldingen in een beeldbank aan te bieden aan de besteller voor Designer producten. Deze kan bij de clipart ingesteld worden. Neem voor het toevoegen ...
    • Afleveren

      Hier kunnen aflevermethodes worden aangemaakt voor het berekenen van de prijs voor het afleveren aan de besteller. De aflevermethodes komen een aantal keer terug in de backoffice: Instellingen Logistiek bij categorieën en producten Groepen ...