Clipart

Naast de mogelijkheid voor een besteller om zelf beelden te uploaden, is het ook mogelijk om vaste afbeeldingen in een beeldbank aan te bieden aan de besteller voor Designer producten. Deze kan bij de clipart ingesteld worden.
Neem voor het toevoegen van afbeeldingen in de database contact met ons op: Professional Services.
Vervolgens kunt u zelf clipart albums aanmaken en koppelen aan een product.

Een clipart kan een eigen thema hebben. In het voorbeeld hieronder is gekozen voor het thema 'Dieren'.

Clipart aanmaken

Ga naar de backoffice van Controlboxx/Designer.

Klik op 'Nieuw'.

Vul hier een naam in van de clipart collectie.

Selecteer de net aangemaakte clipart collectie en selecteer welke afbeeldingen in de clipart collectie moeten komen. De beschikbare 'albums' zijn eerder aan de database toegevoegd (zie boven). In het onderstaande voorbeeld zijn er dus twee albums toegevoegd aan de database met de namen 'Huwelijk' en 'Dieren'.

Koppelen van clipart aan een product

De naam die eerder aan de clipart collectie is gegeven zal in de URL naar Controlboxx/Designer meegegeven moeten worden om de clipart beschikbaar te maken voor de besteller. In het geval van een externe webshop zal het externe systeem dus de naam van de clipart collectie mee moeten sturen.

Vanuit de ISI shop gebeurt dat met metadata uit de shop/portal, wat ingeregeld kan worden in de Backoffice van de webshop/portal.
Ga daarvoor naar de Backoffice van de webshop/portal.

Open de Categorieën en Producten pagina en selecteer het product waarvoor de clipart collectie beschikbaar moet zijn.
Klik op ... om het product te wijzigen.
Klik vervolgens op de Staffels en Opties tab. Nu opent de Staffels en Opties pagina in een nieuw tab van de browser.
Klik bij de Product Options op de productnaam met de rechter muisknop.
In het menu dat nu is geopend, klik op 'Meta-data instellen'.
In het veld 'clipart' vul je de naam in van de clipart collectie die eerder is aangemaakt.

Let op!
Dit is hoofdlettergevoelig en werkt alleen in de Designer modus.

Vink het vakje aan dat achter het veld staat om het mee te sturen in de URL en klik vervolgens op 'Opslaan'.

Wanneer dit Designer product nu wordt besteld zal in de URL de ingegeven clipart naam worden meegestuurd en de beelden van die clipart collectie beschikbaar zijn voor de besteller.