Formaten (Telefoonnotaties)

Formaten (Telefoonnotaties)


Met 'Formaten' kan bepaald worden waar, volgens de huisstijlregels, de spatie moet worden geplaatst voor telefoonnummers en hoe een telefoonnummer is opgebouwd.
Formaten kunnen een nationale of internationale opbouw hebben.

Formaten aanmaken



Maak eerst een nieuwe set aan.
Klik in de linker kolom op 'Nieuw', vul rechts bovenaan een naam in en klik op 'Opslaan'.

Nationale telefoonnummers

Selecteer vervolgens in de linker kolom de nieuwe set.
Klik nu op 'Nieuw' in de rechter kolom en vul hier een format in. Gebruik een 'A' voor het kengetal en een 'X' voor het nummer.
Voor mobiel bijvoorbeeld: XX AA AA AA AA. Letters moeten als kapitaal (hoofdletters) ingevoerd worden.
In het bovenstaande voorbeeld krijg je dan om de twee cijfers een spatie: 06 12 34 56 78.
Lengte kengetal wordt voor een mobiel 2.
Het gaat hier om een nationaal nummer dus 'Verwijder optionele nul' niet aanvinken.
Klik op 'Opslaan' en herhaal dit voor telefoonnummers met een kengetal bestaande uit 3 en/of 4 cijfers.

Internationale telefoonnummers

Moet er ook gebruik gemaakt kunnen worden van een internationale telefoonnummers, maak dan ook een set aan voor deze nummers.
Gebruik een 'I' voor de landcode.
Er kan eventueel ook gekozen worden om de nul tussen haakjes te plaatsen, maar de nul kan ook automatisch verwijderd worden door 'Verwijder optionele nul' aan te vinken.

Voor mobiel bijvoorbeeld:
+II XX AA AA AA AA wordt +31 06 12 34 56 78
+II (X)X AA AA AA AA wordt +31 (0)6 12 34 56 78
+II XX AA AA AA AA wordt +31 6 12 34 56 78 wanneer 'Verwijder optionele nul' is aangevinkt.
De besteller zal één keer zijn/haar nummer invoeren. De gekozen formattering zorgt ervoor dat de cijfers op de juiste plekken komen te staan of weggehaald. Dus in het geval van 'Verwijder optionele nul', dan zal de besteller wel een nul hebben ingevuld, maar deze zal automatisch worden verwijderd.
Om diezelfde reden wordt het afgeraden om het volgende format te gebruiken: +II X AA AA AA AA. Dit zal mogelijk kunnen resulteren in +31 0 61 23 45 67.

Let op!
Het is niet mogelijk om in een set twee keer hetzelfde kengetal te gebruiken; dus één keer 2 kengetallen, één keer 3 kengetallen, één keer 4 kengetallen, etc.
Als er gebruik gemaakt wordt van nationaal en internationaal krijg je twee sets.
Verder adviseren wij om voor iedere klant een eigen set aan te maken.



Zijn de formaten aangemaakt, dan kunnen deze bij de Publicaties gekoppeld worden aan het webveld Formattering wanneer er gekozen is voor het veldtype "Telefoon- of Faxveld":




Vragen en feedback

Zijn er nog vragen of feedback neem dan contact met ons op: Professional Services.


    • Related Articles

    • Datalijsten

      De datalijst is de extra functionaliteit om gebruikersgegevens aan een publicatie te koppelen. In de datalijst kunnen webvelden, die nodig zijn voor verschillende publicaties, aangemaakt worden. Datalijst aanmaken Klik op 'Nieuw' onderaan de linker ...
    • Categorieën en Producten

      Categorieën Het is in de webshop mogelijk om producten aan te maken en deze onder te verdelen in verschillende categorieën. Een categorie zelf kan ook weer worden onderverdeeld in subcategorieën. Een nieuwe categorie aanmaken In de linker kolom zijn ...
    • Publicaties

      Een publicatie is een variabel webshop product uit de Generator. Dit kunnen bijvoorbeeld visitekaartjes of nieuwsbrieven zijn. Met de publicaties kunnen velden aangemaakt worden die de gebruiker in moet vullen waarbij er restricties gegeven kunnen ...
    • Hoe werken de Zoek en Vervang velden?

      Voor Docuboxx Generator producten kunnen Zoek en Vervang velden aangemaakt worden in het InDesign template door middel van vierkante haakjes met een herkenbare naam toe te voegen. Deze velden kunnen, bij het bestellen, voor variabele invoer gebruikt ...
    • Docuboxx Generator - v2.2

      Nieuwe/aangepaste features Samenvoeging van Generator en Webshop Vanaf deze versie is de Generator geïntegreerd in de webshop. Wanneer wordt ingelogd in de Backoffice van de webshop, dan staan onderaan de pagina's gerelateerd aan de Generator; het is ...