Groepen

In de webshop worden klanten ondergebracht in een groep. Aan een klant hangt alleen een skin; aan een groep hangen de rechten voor alle gebruikers in de groep. Een klant kan dus niet functioneren zonder ingedeeld te zijn in een groep.

Wanneer een gebruiker wordt aangemaakt (via de voorkant van de webshop of via de achterkant) wordt deze standaard ingedeeld in de groep 'Consumers'. Deze groep is standaard aanwezig in iedere webshop.

Een nieuwe groep aanmaken

Een groep voor klanten aanmaken in de webshop doet u als volgt:

In het venster van groepen ziet u rechts een 3-tal buttons. Druk op + voor het aanmaken van een nieuwe groep (met ++ kunt u eventueel ook een nieuwe groep aanmaken d.m.v. het kopiëren van een andere groep; dit kan handig zijn wanneer er alleen details verschillen die aangepast kunnen worden). De volgende velden worden getoond:

Naam
Hier kan de naam van de groep ingegeven worden.

Mag bestellen
Klanten in de groep mogen zelfstandig een bestelling doen. Is dit niet het geval, dan moet er een supervisor worden aangewezen. Niet mogen bestellen houdt eigenlijk in dat ze de complete bestelling klaar mogen zetten, maar dat er een andere gebruiker is die het definitieve akkoord op de bestelling geeft.

Mag documenten delen
Het is mogelijk om documenten binnen een groep te delen.
Door 'Mag documenten delen' aan te vinken kan een besteller documenten delen met bestellers uit de groep. De besteller krijgt dan na het genereren van een document in de webshop de vraag of deze gedeeld mag worden binnen de groep.

Supervisor
Wanneer de bestellingen geaccordeerd dienen te worden, dan kan hier één of meerdere gebruikers geselecteerd worden die mogen accorderen.

Aan de voorkant werkt dit als volgt:
De gebruiker, die niet mag bestellen, logt in, kiest het artikel en bestelt.
In plaats van de knop 'Bestellen' staat er nu de knop 'Klaarzetten'. De supervisor ontvangt van de webshop een e-mail waarin wordt aangegeven dat de gebruiker een bestelling heeft geplaatst.
Wanneer de supervisor inlogt ziet hij boven de menubalk het kopje 'Mijn bestellingen' 1 ter goedkeuring staan.
Wanneer de supervisor op deze knop klikt, komt hij in het overzicht 'Mijn bestellingen'. De bestellingen, gedaan door de gebruiker, hebben de status 'Klaar voor bestellen'.
Door op 'Definitief bestellen' te klikken, wordt de bestelling goedgekeurd en verzonden.

Toegang tot gebruikers
Wanneer deze optie hier is aangevinkt, dan kan de supervisor van de groep inloggen als een gebruiker van de groep.
Om de supervisor aan de groep te koppelen moet de groep ook opgeslagen worden.
Aan de voorkant werkt dit als volgt:
Aan de voorkant van de shop wordt rechtsboven in het dropdown menu 'Mijn groepen' getoond. Wanneer een supervisor naar de Mijn groepen pagina navigeert, dan ziet hij/zij alle gebruikers in deze groep en kan de supervisor als één van hen inloggen.

Akkoord geven op documenten
Wanneer dit aangevinkt is, moet de klant zelf een vinkje zetten dat hij de pdf goed heeft bekeken en nogmaals akkoord gaat met de proef.

Mag offerte opslaan
Wanneer dit is aangevinkt, dan krijgt de besteller de mogelijkheid om bij het winkelmandje eerst een offerte aan te vragen. De shophouder krijgt dan een email dat er een offerte is gevraagd. Wanneer de shophouder een offerte heeft gegeven, dan krijgt de besteller een email en kan hij/zij de bestelling met de prijs vinden bij 'Mijn bestellingen' onder de tap 'Offerte'. Vervolgens kan de bestelling afgerond worden.

Mag bestanden later aanleveren
De besteller krijgt de mogelijkheid om, bij een Controlboxx product, de bestelling klaar te zetten en het bestand later aan te leveren.
Moet bestanden aanleveren voordat hij/zij de bestelling afrondt
Wanneer de optie 'Mag bestanden later aanleveren' is aangevinkt, dan wordt ook deze optie beschikbaar.
Wanneer deze optie staat aangevinkt, dan kan de besteller de bestelling zonder het aangeleverde bestand niet afronden. De besteller krijgt in de shop bij het winkelmandje een melding.

Toon afleverdatum
Wanneer deze is aangevinkt, dan wordt de afleverdatum in de shop op de productpagina en in het winkelmandje getoond.

Toon verzendkosten
Wanneer deze is aangevinkt, dan worden de verzendkosten in de shop in het winkelmandje getoond.

Eigen archief per plank

Als er gebruik wordt gemaakt van de Multi Page tool (Plank) kan er gekozen worden voor een archief per publicatie of voor alle publicaties. Wordt er gekozen voor een eigen archief, dan krijgt iedere publicatie op de plank pagina in de shop de pagina’s te zien die gebruik worden voor deze publicatie.

Interface

In het geval van meerdere klanten of vestigingen kan per groep een andere interface worden ingesteld. Deze kan hier geselecteerd worden.
De beschikbare interfaces zijn aangemaakt op de Interfaces pagina.

Verwerkingsprofiel

Verwerkingsprofielen worden gebruikt om het bestel proces aan te passen.
Het bestelproces bestaat standaard uit de volgende 5 stappen:

Stap 1 - overzicht van het winkelmandje
Stap 2 - wanneer er nog niet is ingelogd, dan wordt hier in stap 2 om gevraagd
Stap 3 - adres gegevens afleveradres en factuuradres ingeven en/of controleren
Stap 4 - extra controle van alle gegevens
Stap 5 - kiezen van een betalingsmethode en bestelling afronden

Deze kunnen aangepast of overgeslagen worden door middel van het aanmaken van een verwerkingsprofiel en deze hier aan de groep te koppelen.

Neem voor het aanmaken van een verwerkingsprofiel contact met ons op: Professional Services.

Betalingsmethode

Vink hier aan welke betalingsmethoden van toepassing zijn voor uw groep. Dezelfde betalingsmethoden moeten overigens ook worden ingesteld bij het land waar de klant vandaan komt. Zie hiervoor de Internationaal pagina.

In sommige gevallen is extra configuratie nodig. Voor hulp bij de configuratie van betalingsmethoden, neem contact met ons op: Professional Services.

Externe systemen

Beeldbank
Door op de 'Sync' knop te klikken wordt de groep als groep toegevoegd aan Asset Manager. Eveneens worden de gebruikers binnen de groep gesynchroniseerd.

Prijzen

Toon prijzen
Door 'Toon prijzen' aan te vinken worden de alle prijzen van de producten van de deze groep aan de voorkant van de shop getoond.

Incl. BTW
Dit bepaalt of de weergegeven prijs inclusief of exclusief BTW zijn.

Maximaal Bestelbedrag
Dit is het bedrag dat gebruikers uit deze groep vrij mogen bestellen per bestelling. Blijft de gebruiker onder dit bedrag, dan krijgt de order automatisch de status geaccepteerd. Is de bestelling hoger? Dan krijgt de order de status "Besteld". De beheerder van de shop kan in de Backoffice bij de Bestellingen pagina de status op geaccepteerd zetten of eventueel annuleren.
Zo kan het maximaal bestelbedrag bijvoorbeeld ook gebruikt worden als een soort drempel ter controle van het openstaande bedrag wanneer er op rekening wordt besteld: de beheerder heeft de mogelijkheid te acteren voordat een order naar productie gaat.
Een andere mogelijkheid tot het stellen van restricties betreft het bestelbedrag is te realiseren met budgetten, hoewel hier uitgegaan wordt van een vooruit betaald saldo. Kijk hiervoor op Budgetten.

Afleveringsmethode
Er kan per groep gekozen worden welke afleveringsmethodes van toepassing zijn voor deze groep. Zie Afleveren.

Catalogi
Hier kan een catalogus, met de producten die door deze groep besteld mogen worden, gekozen worden.
Is de catalogus nog niet aanwezig, dan zal deze aangemaakt moeten worden door op de button 'Catalogusbeheer' te klikken.
Zie Catalogusbeheer.

Opmerking

Opmerking verplicht
Hiermee kun u uw klant dwingen om bijvoorbeeld een inkoopnummer in te vullen. Zet in dat geval in het onderstaande invulveld "Inkoopnummer". Dit is de beschrijving bij het door de klant in te vullen veld.

E-mail

E-mail CC (Kopie)

Het is mogelijk om voor de groep een extra mail te sturen naar meerder adressen.
Naar het e-mailadres wordt een kopie van de bestelmail van de besteller gestuurd.

E-mail BCC (Blinde Kopie)

Het is mogelijk om voor de groep een extra mail te sturen naar meerder adressen.
Naar het e-mailadres wordt een blinde kopie van de bestelmail van de besteller gestuurd.

Een groep wijzigen of verwijderen

Wijzigen

Door een groep te selecteren en op .. te klikken kunnen gegevens van de groep gewijzigd worden.

Eveneens is het mogelijk  om gebruikers toe te voegen aan de groep.
Onderaan de pagina staan 2 tabellen:
  1. Gebruikers niet in Groep
  2. Gebruikers in Groep
Door in de linker tabel op een gebruiker te klikken wordt deze toegevoegd aan de rechter tabel en behoort deze daarmee tot de groep.

Gebruikers kunnen ook aan een groep toegevoegd worden op de Klanten pagina.

Verwijderen

Door een groep te selecteren en op - te klikken wordt een groep verwijderd.