Inspiratiewall

Met de Inspiratiewall is het mogelijk om publicaties vanuit de beeldbank (Assetmanager) te delen met andere gebruikers in de portal; niet alleen binnen een groep. Zo kunnen opvallende en succesvolle publicaties gedeeld en gebruikt worden binnen de organisatie.
Deze publicaties worden in een speciaal daarvoor bestemd album bij de beeldbank getoond aan de gebruikers van de portal.

Deze publicaties kunnen bewerkt of gelijk besteld worden door alle gebruikers die toegang hebben tot de beeldbank.

Rechten om documenten te delen geven aan groep

Ga naar Groepen in de backoffice van de shop en selecteer de desbetreffende groep om documenten te delen.

Vink 'Mag documenten delen' aan en selecteer een supervisor. De supervisor kan documenten afkeuren zodat ze niet op de inspiratiewall geplaatst worden.
Na het bestellen van een nieuwe publicatie krijgt de besteller de vraag of het document gedeeld mag worden.

Deel binnen je groep
Als deze is aangevinkt dan wordt het document binnen een groep gedeeld. Voor het delen binnen een groep is geen goedkeuring nodig. Deze wordt echter niet op de inspiratiewall geplaatst, maar bij alle gebruikers in dezelfde groep bij Mijn documenten onder gedeelde documenten.

Toevoegen aan inspiratiewall
Als deze is aangevinkt dan wordt het document, na goedkeuring, op de Inspiratiewall geplaatst waar andere gebruikers van de portal de publicatie ook kunnen zien en gebruiken.

Documenten delen na bestelling

Als documenten eenmaal besteld zijn en er is niet gekozen om documenten te delen, dan is naderhand nog steeds mogelijk door bij Mijn documenten het document te delen.
Aan de vinkjes bij de documenten is te zien of deze al of niet zijn gedeeld met de groep ('Gedeeld') en/of op de inspiratiewall ('Toevoegen aan inspiratiewall'). Staat het aangevinkt, dan is het document gedeeld. Als er geen vinkje staat, dan is het document niet gedeeld, maar kan alsnog gedeeld worden door het vakje aan te vinken.

Goedkeuren van documenten voor de Inspiratiewall

Voordat documenten, die door gebruikers zijn gedeeld voor de Inspiratiewall, te zien zijn op de inspiratiewall moeten deze goedgekeurd worden. Een gebruiker met Beheerder rechten, die in te stellen is op de Klanten pagina, ziet alle gedeelde de documenten in de Assetmanager. Door het document sterren toe te wijzen wordt het document goedgekeurd en is deze ook zichtbaar voor de andere gebruikers.

Stemmen op publicaties in de Inspiratiewall

In navolging van de beheerder kunnen gebruikers nu ook stemmen op de documenten. De documenten met de hoogste waardering worden bovenaan de lijst getoond zodat deze door alle gebruikers makkelijk te vinden zijn.
Het is niet mogelijk om meerdere keren op één document te stemmen; elke gebruiker mag maar één keer op een document stemmen.

De Inspiratiewall is een optionele functionaliteit.
Neem voor het aanzetten van deze functionaliteit contact met ons op: Professional Services.