Coupons

Coupons zijn speciale kortingscodes die aangemaakt kunnen worden voor extra korting. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om via de webshop kortingsacties te houden voor een bepaalde groep klanten. Door aan deze klanten couponcodes uit te reiken, kunnen ze met korting producten via de webshop aanschaffen. Ook is het natuurlijk mogelijk om de couponcode per nieuwsbrief mee te sturen of ze toegankelijk te maken voor de gehele webshop.

Hier kunnen couponcodes worden aangemaakt (+) en worden gewijzigd door een coupbongroep te selecteren. Het is mogelijk om meerdere coupons tegelijk te hebben lopen.

Vaste coupon code

Wanneer deze optie is geselecteerd dan kan er zelf een code ingevoerd worden. Vervolgens kan ingegeven worden hoeveel gebruikers van deze coupon gebruik mogen maken of dat deze voor een onbeperkt aantal gebruikers is.

Couponcode
Dit is de code die door de klant moet worden ingevuld bij stap 1/5. De code kan bestaan uit cijfers en letters en is niet hoofdlettergevoelig.

Waarde
Hier wordt het kortingspercentage of het kortingsbedrag ingevoerd. In het dropdown menu kan gekozen worden uit 'Percentage' of 'Vermindering'. Bij percentage gaat er een percentuele waarde van het totaalbedrag af. Wanneer er voor vermindering gekozen wordt, gaat er een vast bedrag van de totaalprijs af.

Vanaf-tot
Dit is de geldigheidsduur van de coupon. Indien de optie 'Altijd Geldig' is aangevinkt, dan heeft de coupon geen einddatum.

Toepassen op verzendkosten
Wanneer deze optie is aangevinkt, dan zal de coupon waarde ook gelden op de verzendkosten.

Couponwaarde bewaren
Wanneer aangevinkt, en de besteller gebruikt niet het volledige couponbedrag bij de bestelling, dan wordt de restwaarde bewaard voor een volgende bestelling.
Wanneer uitgevinkt, en de besteller gebruikt niet het volledige couponbedrag bij de bestelling, dan vervalt de restwaarde en kan de gebruiker deze couponcode niet nogmaals gebruiken.

Max. aantal gebruikers te activeren (Meerdere gebruikers)
Hier kan aangegeven worden hoeveel gebruikers de coupon mogen gebruiken. Is er geen limiet voor het aantal coupons dat gebruikt mag worden, dan kan 'Onbeperkt' aangevinkt worden. In het laatste geval en wanneer er meer dan 1 is ingegeven als aantal, dan staat er bij 'Meerdere Gebruikers' "Ja".

Productcoupon
Hier kunnen, na het opslaan van de coupon, artikelen geselecteerd worden waarop de coupon op van toepassing is. Wanneer er meerdere producten in het winkelmandje van een klant zitten, waarbij er 1 korting krijgt door de coupon, wordt de korting ook alleen over dit product gerekend. De code kan dus gewoon worden toegepast en de webshop weet waar de korting over berekend moet worden.

Gegenereerde code

Wanneer de optie is geselecteerd dan zijn er enkele velden anders.

Coupon pattern
Hier wordt er door het systeem een code gegenereerd. Deze kan vervolgens nog wel aangepast worden. Vervolgens kan ook het aantal coupons ingegeven worden.

Aantal coupons
Hier kan een limiet aangegeven worden hoe vaak de coupon gebruikt mag worden. Wanneer het aantal coupons is gebruikt, dan zal de code ongeldig worden.

Waarde
Hier wordt het kortingspercentage of het kortingsbedrag ingevoerd. Boven het invulveld kan gekozen worden uit 'Vaste waarde (Incl.Btw)' en 'Percentage van servicekosten'. Bij percentage gaat er een percentuele waarde van het totaalbedrag af. Wanneer er voor vaste waarde gekozen wordt, gaat er een vast bedrag van de totaalprijs af.

Vragen en feedback

Zijn er nog vragen of feedback neem dan contact met ons op: Professional Services .