Budgetten

Het is mogelijk om in de shop met budgetten te werken. Een budget kan aan een groep of gebruiker gekoppeld worden.

Budget aanmaken

Klik op + om een nieuw budget aan te maken. Vervolgens openen onderstaande velden:

Naam
Vul hier een unieke naam in. Het is niet mogelijk om een al bestaande naam te gebruiken.

Korting
Hier kan een percentage korting ingevoerd worden tussen 1-100%. Wanneer een bestelling wordt gedaan, dan zal het percentage, dat hier is aangegeven, in mindering worden gebracht van de bestelkosten. Dit bedrag gaat vervolgens van het budget af.
Bij 100% korting zal de besteller dus bijvoorbeeld niets hoeven af te rekenen, afhankelijk van de 'Inclusief verzendkosten' optie, zolang hij/zij budget heeft.

Limiet/Restwaarde
Hier kan het budget ingegeven worden. Wanneer er gebruik gemaakt wordt van het budget middels de bestellingen, dan zal de overige waarde te zien zijn in de kolom "Restwaarde".
Het is niet noodzakelijk om een bedrag in te geven. In dat geval is er geen limiet.

Geldig Vanaf/Tot:
De start en einddatum tot wanneer het budget beschikbaar is. Wanneer er geen data worden ingevuld, dan is het budget onbeperkt geldig.

Inclusief verzendkosten
Hier kan gekozen worden of de verzendkosten wel of niet meegerekend moeten worden. Wanneer deze optie is aangevinkt, dan zullen de verzendkosten ook van het budget afgetrokken worden. Zo niet, dan zal de besteller de verzendkosten apart moeten betalen.

Standaard toepassen
Wanneer de gebruiker een bestelling plaatst dan wordt het budget automatisch toegepast.

Groep/Gebruiker
Een budget kan voor een groep of een gebruiker van toepassing zijn. Door een groep of gebruiker te selecteren wordt het budget geactiveerd voor een groep of gebruiker.
Wanneer voor een specifieke groep wordt gekozen, dan is het budget beschikbaar voor alle gebruikers binnen deze groep. Wanneer voor een specifieke gebruiker wordt gekozen, dan is het budget alleen beschikbaar voor de geselecteerde gebruiker.
Is er geen groep of gebruiker gekoppeld aan het budget, dan krijg deze in het overzicht type "Ongebruikt" en kan geen enkele gebruiker gebruik maken van dit budget.

Budget aanpassen

Een bestaande budget kan ook aangepast worden. Selecteer hiervoor het budget dat aangepast moet worden en klik op 'Wijzigen'. Alle velden van het budget worden getoond en kunnen aangepast worden. Door op 'Opslaan' te klikken worden de wijzigingen bewaard.

Wijzigingen van budget bekijken

Het is mogelijk om terug te kijken of en wat er gewijzigd is bij een budget. Selecteer hiervoor het budget waarvan de wijzigingshistorie getoond moet worden en klik op 'Toon wijzigingen'. Nu wordt een venster geopend met een overzicht van de wijzigingen.

Bestellingen bekijken

Het is ook mogelijk een overzicht te bekijken van de bestellingen die gedaan zijn met het budget. Selecteer hiervoor het budget waarvan de bestellingen getoond moeten worden en klik op 'Toon bestellingen'. Nu wordt een venster geopend met een overzicht van de bestellingen die gemaakt zijn en met het budget gefinancierd zijn.

Budget verwijderen

Budgetten kunnen verwijderd worden door het budget te selecteren en op 'Verwijderen' te klikken.

Budget zoeken

Voor het zoeken zijn er verschillende filters beschikbaar. Er kan gezocht worden op de volgende criteria:
  1. Op naam - hiermee is het mogelijk om te zoeken op budgetnaam.
  2. Op gebruiker - toont alle budgetten van de geselecteerde gebruiker: persoonlijke budget en de budgetten van de groepen waar hij/zij aan gekoppeld is.
  3. Op groep - toont alle budgetten van de geselecteerde groep en de gebruikers in die groep: budgetten van de groep en de persoonlijke budgetten van de gebruikers die aan de geselecteerde groep gekoppeld zijn.
  4. Binnenkort vervallen - toont alle budgetten die na het aantal ingegeven dagen komen te vervallen.
  5. Binnenkort leeg - toont alle budgetten als restwaarde op of onder het ingegeven bedrag zitten.
Bij 'Op naam', 'Op gebruiker' en 'Op groep' is het daarnaast ook mogelijk om te zoeken op een bepaalde periode, door het 'Geldig nu' uit te vinken en van/tot data in te geven, of budgetten die nu geldig zijn.

Budgetten importeren en exporteren

Het is ook mogelijk om een nieuw budget te importeren vanuit een Excel bestand. Voor de juiste opbouw van het Excel bestand, download eerst een bestaande budget. Na het importeren zal het geïmporteerde budget getoond worden in de backoffice van de shop.

Budgetten beheren

Rechten
Om de budgetten in backoffice te beheren moet de gebruiker (klant met administrator rechten) de budgetten rechten hebben.
Ga hiervoor naar de backoffice van de shop en selecteer de gebruiker om de juist te rechten toe te kennen.

Catalogus beheer
In catalogusbeheer kan per product gekozen worden of een budget toegepast mag worden. Als voor een product het vakje in de kolom 'Verbied budgetten' aangevinkt is, dan kan de gebruiker de bestelling niet afronden.

Om een bestelling af te ronden moet er bij stap 1/5 (Winkelmandje) het budget gedeactiveerd worden. De gebruiker kan de beschikbare budgetten bij stap 1/5 (winkelmandje) zien en activeren/deactiveren (check box). De naam (budgetnaam), korting, en de restwaarde (als er een limiet is) van het budget is zichtbaar voor de gebruiker. Als het budget niet persoonlijk is, is de naam van de groep ook zichtbaar. Als er een budget is, wordt er een rij toegevoegd bij de totaalprijs waar de gebruikte budgetwaarde voor de gebruiker voor huidige bestelling zichtbaar is.

Custom landingspagina

Het is mogelijk om op een custom pagina de beschikbare budgetten te tonen:

Neem voor het aanmaken van deze custom pagina contact met ons op: Professional Services.

Producten buiten budget bestellen

Wanneer een product niet met een budget afgerekend kan worden, toont de webshop een waarschuwing voordat de gebruiker begint met personaliseren: