Kleurbeheer

In Controlboxx is het mogelijk om de achtergrond of de tekst een andere kleur te geven. Hiervoor is een standaard kleurenpalet. Maar het is ook mogelijk om een document type een aangepast kleurenpalet mee te geven zodat alleen uit een gespecificeerde collectie kleuren gekozen kan worden tijdens het inrichten van het product. Dit aangepaste kleurenpalet wordt gebruikt voor de achtergrond en voor de tekstkleur.

Standaard kleuren en aangepast kleuren van de Designer:

Kleurenpalet aanmaken

Ga naar de backoffice van Controlboxx.

Klik bij Kleurbeheer op 'Nieuw'. Nu wordt het volgende venster geopend:

Vul de naam voor de kleurenpalet in; bijvoorbeeld "Primaire kleuren".
De kleuren zijn standaard allemaal aangevinkt. De kleuren die niet gewenst zijn voor een selectie kunnen nu uitgevinkt worden. Bij een kleine selectie aan kleuren kan de standaard selectie in één keer uitgevinkt worden door twee keer op het witte vlakje bij color te klikken. Vink vervolgens één voor één de kleuren aan die gebruikt mogen wordt bij het Documenttype.
Bij 'Color Set' worden de aangevinkte kleuren getoond.
Klik op 'Aanmaken' om de selectie op te slaan.

Kleurenpalet wijzigen

Om een kleurenpalet te wijzigen (kleuren verwijderen of toevoegen), selecteer het kleurenpalet bij 'Kleurbeheer' en klik op 'Bewerken'. De (niet-) gewenste kleuren kunnen aan- of uitgevinkt worden. Door op 'Opslaan' te klikken worden de wijzigingen opgeslagen.

Kleurenpalet koppelen aan een document type

Kies eerst het betreffende document type en ga vervolgens naar 'Kleurbeheer'. Selecteer daar het gewenste kleurenpalet.
Het gekoppelde palet zal in de editor getoond worden.

Kleuren Limiet
Hier kan een limiet ingegeven worden op het aantal kleuren dat gebruikt mag worden in het design. Als deze op "0" staat, dan is er geen limiet.

Wit is een kleur
Aangevinkt: Wit wordt ook als kleur geteld voor het limiet
Uitgevinkt: Wit wordt niet als kleur geteld voor het limiet