Selectielijsten

Het is mogelijk om een lijst te maken waar de besteller tijdens het personaliseren een keuze uit kan maken om te plaatsen in een publicatie.
Dit kan bijvoorbeeld een lijst zijn met verschillende functies zijn voor op een visitekaartje.

Een selectielijst aanmaken

Ga naar de backoffice van de shop en selecteer bij Veldopmaak de Selectielijsten:

Het onderstaande venster wordt geopend.

Klik onder de linker kolom op 'Nieuw' (wanneer de pagina wordt geopend en er is nog geen lijst geselecteerd, dan is dit niet nodig).
Vul bij 'Naam' de naam van de lijst in; bijvoorbeeld "Functies" en klik op 'Opslaan'.
Selecteer de nieuwe lijst en klik bij de rechter kolom onderaan op 'Nieuw' om de lijst te vullen.

Naam
Vul hier de naam in van het item. Dit is ook de naam die de besteller zal zien in de dropdown lijst.

Waarde
Vul hier de volledige waarde in. Dit is hetgeen in de publicatie wordt geplaatst.

Omschrijving
Hier kan eventueel nog een omschrijving toegevoegd worden voor extra informatie. Deze wordt alleen hier getoond en is niet zichtbaar voor de besteller.

Als het ook mogelijk moet zijn om niets te plaatsen in de publicatie, dan kan dit op twee manieren:
  1. Door voor de 'Naam' bijvoorbeeld "Blanco" in te geven en bij 'Waarde' niets in te vullen.
  2. Door bij beide velden niets in te vullen en op opslaan te klikken.
Hierdoor ontstaat er een blanco regel die gekozen kan worden wanneer er bijvoorbeeld geen functie op het visitekaart geplaatst hoeft te worden.

Is de selectielijst aangemaakt dan kan deze aan een publicatieveld gekoppeld worden met het veldtype 'Lijstveld' op de Publicaties pagina.

Een selectielijst of item aanpassen

Het is mogelijk om een lijstnaam of de naam en waarde van items aan te passen door deze te selecteren. De huidige waarden worden dan getoond in de velden onder de kolommen. Hier kunnen de waardes aangepast en opgeslagen worden.

Een selectielijst of item verwijderen

Het is mogelijk om een hele lijst met items of enkele items te verwijderen door een lijst of een item te selecteren en op [Verwijderen] te klikken.