Productieschema's

Het is mogelijk om een productieschema aan een product te koppelen. In het geval van een spoedbestelling, bijvoorbeeld, kunnen er zo extra kosten gerekend worden bovenop de (staffel-) prijs. Er kunnen meerdere levertijden in een schema gezet worden. Daarnaast kan er ook een onderscheidt gemaakt worden op basis van het aantal stuks.

In het voorbeeld hieronder kan een product per 50 stuks besteld worden met een vaste prijsopbouw. Bij een levertijd van 3 werkdagen, zijn de kosten 15,-. Wanneer de klant de bestelling de volgende werkdag geleverd wil krijgen dan komt er 10,- aan toeslag bij (15+10=25,-).

Let op!
Productieschema's kunnen in combinatie worden gebruikt met aflevermethodes (zie Afleveren). In dat geval worden de dagen en prijzen bij elkaar opgeteld.
Is de leverdatum dus niet zoals verwacht, kijk dan zowel het gekoppelde productieschema en aflevermethode na.

Een productieschema aanmaken

Ga naar de Backoffice van de shop en klik op de Productieschema's bij de categorie Verkoop.
Nu wordt er een pagina geopend met productie schema's:

Klik op het plusje. Onderaan de lijst kan een naam worden gegeven aan het schema. Geef een zo duidelijk mogelijke naam in (bijvoorbeeld "Levertijden 24, 36, 48, 60 uur"), klik op [Opslaan] en selecteer het schema opnieuw.
Nu worden er twee plus iconen getoond.
Klik op het onderste icoon om een nieuw schema aan te maken.

Naam
Vul hier voor de besteller een zo duidelijk mogelijk naam in (24 uur). Deze komt in de header van het schema op de productpagina te staan.

Aantal dagen
Vul hier een aantal in en selecteer of het om dagen of werkdagen gaat.
Standaard wordt uitgegaan van dagen.

Sluitingstijd
Als er na 17:00 uur niemand is om deze order op te pakken, dan wordt de order een dag door gezet.
Standaard wordt de sluitingstijd van de webshop gebruikt zoals ingegeven op de Instellingen pagina.

Toeslag
Vul hier het bedrag in dat bovenop de product prijs moet komen.
Deze kan ook in combinatie met een percentage werken. In dat geval zal eerst het percentage worden berekent en wordt vervolgens de toeslag daarbij opgeteld.

Percentage
Vul hier het percentage in dat bovenop de product prijs moet komen.
Deze kan ook in combinatie met een toeslag werken. In dat geval zal eerst het percentage worden berekent en wordt vervolgens de toeslag daarbij opgeteld.

Min. aantal
Het is mogelijk om een productie afhankelijk van een maximaal aantal te maken.
In het voorbeeld hieronder staan 2 schema's van productieproces en een vaste staffel, oplopend met 50, van 50 t/m 250.
  1. Lijmen alle oplages
  2. Lijmen en Uitgaaf (genaaid) vanaf 100 stuks

Max. aantal
Het is mogelijk om een productie afhankelijk van een maximaal aantal te maken.
In het voorbeeld hieronder staan 3 schema's van levertijden en een vaste staffel, oplopend met 50, van 50 t/m 250.
  1. Leveren binnen 72 uur alle oplages
  2. Leveren binnen 48 uur tot 200 stuks
  3. Leveren binnen 24 uur tot 150 stuks

Een productieschema koppelen aan een product

Een productieschema kan op twee manieren aan een product gekoppeld worden:

Vanuit het productieschema zelf:
Klik op de button [Wijzig productiekoppeling]. Nu wordt er een venster geopend met alle categorieën en producten.
Hier is het mogelijk om meerdere producten te selecteren. Ook is het mogelijk om in één keer alle producten van een (sub-) categorie te selecteren door de categorie aan te vinken.
Klik vervolgens onderaan op [Opslaan] om de selectie op te slaan.

En bij het product:
Ga naar het product bij Categorieën en Producten en klik op de drie puntjes om het product te wijzigen.
Ga naar het tabblad Logistiek.
Selecteer hier bij Productie schema's het juist schema en klik onderaan op [Opslaan].

Een productieschema koppelen aan opties

Als een opties een eigen productietijd vereist kan hier ook een productieschema aan gekoppeld worden.
Het koppelen van een productieschema kan op twee manieren:

Van uit de productieschema zelf:
Klik op de button [Wijzig optiekoppeling]. Nu wordt er een venster geopend met alle optienamen. De optieregels zijn te openen door op het pijltje voor de categorie te klikken.
Hier is het mogelijk om meerdere optieregels te selecteren. Ook is het mogelijk om in één keer alle optieregels onder de optienaam te selecteren door de optienaam te selecteren.
Klik vervolgens op [Opslaan] om de selectie op te slaan.

En bij het product zelf:
Ga naar het product bij Categorieën en Producten en klik op de drie puntjes om het product te wijzigen.
Ga naar het tabblad Staffel & Opties.
In de middelste kolom, 'Product Options', kan aan een opties een productieschema gekozen worden door met de rechtermuisknop te klikken op de optie, vervolgens op 'Productie schemas' en een schema te selecteren.